Καταγγελία από την υφυπουργό υγείας για "μαύρη τρύπα" εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΚΑΝΑ - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Καταγγελία από την υφυπουργό υγείας για “μαύρη τρύπα” εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΚΑΝΑ

Στον εισαγγελέα, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τους επιθεωρητές δημόσιας υγείας, αποστέλλονται τα στοιχεία

OKANA

Μαύρη τρύπα, με περισσότερα από 8,5 εκατ. ευρώ, διερευνά το υπ. Υγείας στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ, που αφορούν τρεις διαφορετικές υποθέσεις.
Την ίδια στιγμή, η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή καταγγέλει την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη ότι χρησιμοποίησε τους τοξικομανείς ως πειραματόζωα δίνοντάς τους γενόσημο φάρμακο που δεν είχε πάρει έγκριση ούτε από τον ΕΟΦ ούτε από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. (ΕΜΑ) χωρίς διαγωνισμό και με απευθείας ανάθεση και επιπλέον, χορηγούσε τα φάρμακα στους ασθενείς με διαφορετικό τρόπο από ότι προέβλεπαν οι οδηγίες χρήσης τους.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας, η κ. Μαλλιώρη φέρεται να δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ο οργανισμός έχει κλινική εμπειρία για να κάνει κάτι τέτοιο.

Σε έγγραφο που ζητήθηκε από την επιτροπή ηθικής δεοντολογίας κλινικών δοκιμών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, δεν ζητήθηκε ποτέ άδεια για κλινικές δοκιμές στον ΟΚΑΝΑ με το συγκεκριμένο φάρμακο.

Την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας θα υποβάλλει τις σχετικές καταγγελίες στον εισαγγελέα, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τους επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ