Καταστηματάρχες «ξεβουλώνουν» τα φρεάτια της Εγνατίας οδού! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Καταστηματάρχες «ξεβουλώνουν» τα φρεάτια της Εγνατίας οδού!

Αυτοψία του karfitsa.gr στη βροχερή Θεσσαλονίκη... της Γιώτας Ρουμελιώτη - Φωτορεπορτάζ Σοφία Δρακοπούλου

 

θθεμα

της Γιώτας Ρουμελιώτη / Φωτορεπορτάζ Σοφία Δρακοπούλου

Την κατάσταση στα χέρια τους φαίνεται ότι παίρνουν οι καταστηματάρχες της κεντρικής Θεσσαλονίκης, κάθε φορά που βρέχει, καθώς οι ίδιοι προσπαθούν με…ατσαλίνες και με βιολογικά καθαριστικά να «ξεμπλοκάρουν» φρεάτια και υπονόμους  που βουλώνουν. Τα φρεάτια που«υπερχειλίζουν με το που πέσουν δυο σταγόνες», μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια με νερά που μεταφέρουν μέχρι και…σκουπίδια ακριβώς μπροστά από τα μαγαζιά τους!

Ομόφωνα οι περισσότεροι καταστηματάρχες επί των οδών Εγνατίας και Φράγκων δήλωσαν στο Karfitsa.gr, που βγήκε σε κεντρικές οδούς για αυτοψία,  ότι «κάθε φορά που αρχίζει να βρέχει, προσευχόμαστε να μην πλημμυρίσουν οι δρόμοι και έχουμε πρόβλημα με τα μαγαζιά μας, γιατί δεν υπάρχουν σωστά φρεάτια!».θεμα

φρεατια-σοφια δρακοπουλου

DSC_3704

Ο βουλωμένος υπόνομος πλημμυρίζει το υπόγειό μου!»

Ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης επί της οδού Φράγκων, υποστηρίζει ότι κάθε φορά που σημειώνεται βροχόπτωση, ο ίδιος προσπαθεί με βιολογικό καθαρισμό να αποτρέψει την πλημμύρα στο υπόγειό του. «Δυο σταγόνες πέσανε σήμερα και κοντεύουν να πλημμυρίσουν όλα! Έχουν γίνει πολύ λάθος και οι μελέτες αλλά και οι κατασκευές των υπονόμων.Οι υπόνομοι είναι ακριβώς πάνω από τις τουαλέτες του μαγαζιού μου και κάθε φορά  που βουλώνουν τα φρεάτια, τα νερά ξεβράζονται στα υπόγειά μας μέσα. Κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω αυτή είναι η κατάσταση. Αναγκαζόμαστε εμείς οι ίδιοι να τραβάμε μόνοι μας τα νερά με βιολογικά καθαριστικά», τονίζει ο ίδιος.

Βάζουν χαρτόνια στα μαγαζιά τους

Η κατάσταση φαίνεται το ίδιο δύσκολη και σε έτερο κατάστημα επάνω στην Φράγκων, το οποίο διαθέτει υπόνομο που δεν «τραβάει» τίποτα, ενώ σκουπίδια και ακαθαρσίες «κάνουν πάρτι» και συσσωρεύονται μπροστά στην είσοδο. Με σκοπό να προστατεύσει την εικόνα του μαγαζιού της η κ. Σάνυ, τοποθετεί χαρτόνια για τα γλυτώσει λάσπες και νερά. «Η κατάσταση είναι ένα μαύρο χάλι. Εμείς βάζουμε χαρτόνια μέσα στο μαγαζί για να μην μεταφέρονται λάσπες και σκουπίδια από τα νερά.Το φρεάτιο δεν τραβάει τίποτα!Αμέσως γεμίζει και υπερχειλίζει», αναφέρει η ίδια.

DSC_3678

Ιδιοκτήτης ξεβουλώνει το φρεάτιο με την ατσαλίνα!

φρεατια-Σοφια Δρακοπουλου

Με σκοπό να χαμηλώσει τη στάθμη του νερού, ιδιοκτήτης καταστήματος επί της οδού Εγνατίας, παίρνει την ατσαλίνα του και ξεβουλώνει τον υπόνομο που βρίσκεται μπροστά από το μαγαζί του. «Αναγκαστικά βρίσκουμε μόνοι μας της λύση. Διπλανός μας καταστηματάρχης, όποτε οι δρόμοι γίνονται ποτάμια εξαιτίας των υπονόμων, παίρνει την ατσαλίνα, βγαίνει στο δρόμο και ξεβουλώνει το φρεάτιο», δηλώνει ιδιοκτήτης μαγαζιού της Εγνατίας.

Ο ίδιος αναφέρεται και στην υψομετρική διαφορά που έχουν οι δρόμοι, τονίζοντας ότι αυτό εντείνει το πρόβλημα: «Όταν στρώνουν την άσφαλτο δημιουργείται υψομετρική διαφορά, γιατί «τρώνε» κομμάτι από την αρχή του δρόμου.Μονίμως η Εγνατία γεμίζει νερό. Υπάρχει πρόβλημα σε όλο το μήκος της. Ανεβαίνει πολύ η στάθμη του νερού. Αντί δηλαδή για φρεάτιο, έχουμε μόνιμα νερά που βρωμάνε! Ευτυχώς επειδή βρισκόμαστε κοντά στη στάση Κολόμβου, τόσο τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, όσο και τα Ι.Χ., δεν επιταχύνουν ταχύτητα και δεν πετάγονται τα νερά», καταλήγει.

Δείτε τις φωτογραφίες με τα υπερχειλισμένα φρεάτια, με τα κομμάτια δρόμων που έχουν γίνει λίμνες, με τα σκουπίδια να “κολυμπάνε” στα νερά και όλα αυτά στους πολυσύχναστους δρόμους Εγνατίας και Φράγκων!

DSC_3744

φρεατια-σοφια δρακοπουλου

DSC_3742

DSC_3736

φρεατια-

DSC_3707

DSC_3704

DSC_3689

DSC_3679

DSC_3675

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ