Κατασχέθηκαν χιλιάδες φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Κατασχέθηκαν χιλιάδες φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών

Το λαθραίο φορτίο μετέφερε ένας 54χρονος βούλγαρος

mklpΠερισσότερες από 12 χιλιάδες φιάλες λαθραίων ποτών και 2 χιλιάδες αυτοκόλλητες ετικέτες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών αλκοολούχων ποτών  κατασχέθηκαν από την αστυνομία Λάρισας.

Το λαθραίο φορτίο το μετέφερε ένας 54χρονος βούλγαρος με νταλίκα ο οποίος συνελήφθη.

Το φορτίο προερχόταν από την Βουλγαρία και σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 40.000 ευρώ για παράβαση του νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας».

Όπως υπολογίζεται οι διαφυγόντες δασμοί σε βάρος του δημοσίου από το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών, για το συγκεκριμένο φορτίο, ξεπερνούν το χρηματικό ποσό των 92.000 ευρώ.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του παραλήπτη του λαθραίου φορτίου.

Στο εσωτερικό της νταλίκας και της συρόμενης καρότσας της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :744 χάρτινα κιβώτια που περιείχαν συνολικά 9.144 φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, τζιν, τεκίλα, κ.λπ.), 3.008 φιάλες μπύρας,2.111 αυτοκόλλητες ετικέτες με ενδείξεις διαφόρων εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών, ένας φορητός υπολογιστής, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς εισήγαγε τις προαναφερόμενες φιάλες αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία, χωρίς να τις δηλώσει στο Τελωνείο κατά την είσοδό τους στον ελληνικό χώρο και χωρίς να καταβάλει τους αναλογούντες φόρους και τις λοιπές επιβαρύνσεις.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ