«Καταβάλλουμε προσπάθειες για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων» - Karfitsa.gr
Οικονομία

«Καταβάλλουμε προσπάθειες για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων»

broutshsΤο υπουργείο Εργασίας καταβάλλει  προσπάθειες, ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στα ποσά των δικαιούχων, είπε ο Γ. Βρούτσης, αναφερόμενος στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε δηλώσει του στο Mega το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Εργασίας είπε «διασφαλίζουμε για πάντα επικουρικές και εφάπαξ» και σημείωσε πως «υπάρχει μαθηματικός τύπος για να διασφαλιστούν».

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ακόμη ότι τυχόν αυξομειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα είναι μικρές.

«Ουσιαστικά, η επικουρική σύνταξη θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Εκτιμώ ότι δεν θα γίνουν μειώσεις», όπως είπε ο υπουργός Εργασίας.

Ερωτηθείς «τι θα συμβούλευε ένα δημόσιο υπάλληλο, σήμερα, να παραμείνει ή να βγει σε σύνταξη», απάντησε: «Ο Υπουργός Εργασίας δεν μπορεί να παρέχει συμβουλή σε κάποιον για το αν θα βγει σε σύνταξη ή αν για το αν θα παραμείνει στην Υπηρεσία του…».

Όσον αφορά στις ομαδικές απολύσεις, ο υπουργός είπε πως «θα υπάρξει ένας αξιόπιστος φορέας που ίσως ξεπερνάει και τα σύνορα της χώρας μας και αυτός ο φορέας θα κάνει μία καταγραφή όλου του θεσμικού πλαισίου και των καλών πρακτικών για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Τέλος, αναφέρθηκε στον κατώτατο μισθό λέγοντας πως είναι διασφαλισμένος μέχρι το 2016.

protothema.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ