"Κάθε άνθρωπος έχει κάτι που τον διαφοροποιεί από τον άλλο" - Karfitsa.gr
Πολιτισμός

“Κάθε άνθρωπος έχει κάτι που τον διαφοροποιεί από τον άλλο”

Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης μιλά στην "Κ"

883820_10151514653229523_666171709_o (2)

Τον πρωτοείδα, χωρίς να ξέρω τις προηγούμενες δουλειές του, στο έργο « Άμλετ, η τρίτη πράξη» του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, μια πειραματική, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση όπου υποδυόταν τον ομώνυμο ρόλο και αμέσως αντιλήφθηκα το ταλέντο του. Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα για να του δοθούν μεγάλοι πρωταγωνιστικοί ρόλοι και παράλληλα με την πείρα και την εμπειρία που θα αποκτήσει θα εξελιχθεί σε έναν υπολογίσιμο και πολύ καλό ηθοποιό. Άλλωστε, είναι περιζήτητος στα θεατρικά σχήματα της Θεσσαλονίκης, αφού πρόκειται να υποδυθεί τον Στάνλεϋ Κοβάλσκι στο «Λεωφορείο ο πόθος» του Τενεσσί Γουίλλιαμς, που θα ανέβει στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη στην Καλαμαριά, ενώ συμπρωταγωνιστεί στο βραβευμένο έργο «Κάτι Διαφορετικό» της ομάδας C for Circus, οι παραστάσεις του οποίου ήδη ξεκίνησαν στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ.

 

Συνέντευξη στον Βασίλη Παπαβασιλείου

 

Το καινούργιο σας έργο έχει τίτλο «Κάτι διαφορετικό». Σε τι συνίσταται η «διαφορετικότητά» του;

Ο τίτλος της παράστασης προκύπτει από αυτό που πραγματεύεται η παράσταση, δηλαδή την ύπαρξη και την περιθωριοποίηση του διαφορετικού και της διαφορετικότητας (των ανθρώπων) σήμερα. Στο πλαίσιο της διαφορετικό-

τητας βέβαια εντάσσεται και η σκηνοθεσία της παράστασης, αφού δημιουργήσαμε μια επιμελώς ατημέλητη μουσικοθεατρική παράσταση που δεν ακολουθεί (θεατρικούς) κανόνες και δεν θα μπορούσα να την εντάξω σε κάποιο συγκεκριμένο θεατρικό είδος. Μέσα από το χιούμορ, την μουσική, την υπερβολή, την αδιαπραγμάτευτη διαφορετικότητα των ατόμων που βρίσκονται επί σκηνής προσπαθούμε να κάνουμε σε πρώτη φάση το κοινό να “δει” το “διαφορετικό” γύρω του και να αντιληφθεί την ύπαρξή του. Από εκεί και πέρα έγκειται στη διακριτικότητα του κόσμου να αποδεχθεί ή όχι το διαφορετικό στη ζωή.

Γιατί βραβεύτηκε- μάλιστα πήρε τη δεύτερη θέση- στο Bob Theater Festival 2013 στο BIOS;

Δεν νομίζω πως είμαι ικανός να δώσω απάντηση σε κάτι τέτοιο. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό. Πάντως η ασυμβίβαστη και έξω από τα στερεότυπα πλαίσια πρόταση που κάναμε στο κοινό της Αθήνας φάνηκε να κέντρισε το ενδιαφέρον.

Εσείς τι «καινούργιο» σκοπεύετε να δώσετε στο θεατρικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης;

Η ομάδα C.for Circus υπάρχει από το 2008. Από τότε έχει ανεβάσει κάποια έργα και πρότζεκτ. Ως ομάδα μπορεί να είμαστε καινούρια, αλλά δεν νομίζω πως αυτό που προσφέρουμε είναι “καινούριο”. Ίσα ίσα που θα μας έλεγα παλιομοδίτες, αφού η ενέργεια, η ζωντάνια, το ατίθασο πνεύμα, η φρεσκάδα, η αλήθεια, η ομα-

δική προσπάθεια, η ανεμελιά, η ανωριμότητα καμιά φορά, οι ασυμβίβαστες ιδέες και το πάθος για θέατρο θα μπορούσαν να είναι λέξεις μιας άλλης εποχής.

Γεννιόμαστε με τα ταλέντα μας ή τα αποκτούμε στην πορεία;

Κάθε άνθρωπος έχει κάτι που τον διαφοροποιεί από κάποιον άλλον. Τι σου είναι τα γονίδια. Έτσι ο καθένας γεννιέται με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το θέμα είναι πόσο βαθιά μπορούμε να κοιτάξουμε μέσα μας στην διάρκεια της ζωής μας και πόσο πρόθυμοι και “ανοιχτοί” είμαστε για να “ξεκλειδώσουμε” τα καλά κρυμμένα μας μυστικά, να τα φέρουμε στην επιφάνεια και να δημιουργήσουμε με αυτά.

Τι καινούργιο ετοιμάζετε;

Άγνωσται αι βουλαί του κομπέρ της ζωής. Για την ώρα θα επιτρέψουμε σε κάποια τέκνα της ομάδας μας να τελειώσουν τις κανονικές θεατρικές τους σπουδές, γιατί στο c. for circus μόνο αντικανονικές κάνανε, και με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναζέψουμε τα άλογα του τσίρκου μας και θα ετοιμαστούμε για νέες περιπλανήσεις στο θεατρικό σανίδι.

Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω το τρελό παρεάκι του Scrow theater στην Αθήνα, τον Βασίλη, τον Σεραφείμ, την Έφη, την Κατερίνα, την Μαρία και όλους τους άλλους για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση στην πρώτη απόπειρα της ομάδας να πατήσει το πόδι της στην πρωτεύουσα τον Οκτώβρη.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ