Καθυστερεί η επιστροφή φόρου στους δικαιούχους-Τι συμβαίνει - Karfitsa.gr
Οικονομία

Καθυστερεί η επιστροφή φόρου στους δικαιούχους-Τι συμβαίνει

Γιατί έχουν «παγώσει» οι διασταυρώσεις στοιχείων

forologikes diloseis

Στα πλοκάμια μιας απίστευτης γραφειοκρατίας έχουν μπλεχτεί οι φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου, ακόμη κι αν είναι φορολογικά ενήμεροι, καθώς οι διασταυρώσεις των στοιχείων έχουν «παγώσει» κάπου ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Μάλιστα, εξαιτίας της ίδιας αδυναμίας του συστήματος να διασταυρώσει τα στοιχεία, δεν προχωράει και η διαδικασία συμψηφισμού επιστροφών φόρου προστιθέμενης αξίας και φόρου εισοδήματος με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν γίνει λιγότεροι από 100 συμψηφισμοί.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, από την 1η Ιουλίου όλες οι επιστροφές φόρων, μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων, αγροτών κ.λπ. έπρεπε να ελέγχονται από τις εφορίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και να γίνουν οι απαραίτητοι συμψηφισμοί. Ακόμη και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ελέγχονται από τις εφορίες και αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, επιστρέφονται τα σχετικά ποσά.

Συνέχεια στο toxrima.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ