Κατηγορούμενοι ιερείς για τις αναστάσιμες ακολουθίες εκτός ωραρίου - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Κατηγορούμενοι ιερείς για τις αναστάσιμες ακολουθίες εκτός ωραρίου

Έξι ιερείς στη Θεσσαλονίκη θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι σε βάρος τους σχηματίστηκαν από την αστυνομία δικογραφία για παραβίαση των μέτρων κατά του περιορισμού της πανδημίας, κατά τη διάρκεια της αναστάσιμης ακολουθίας. Δικογραφίες σχηματίζονται επίσης σε ιερείς σε Πολύγυρο και Κιλκίς.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες σχημάτισαν αυτεπάγγελτα δικογραφίες σε βάρος ιερέων οι οποίοι δημοσιοποίησαν ότι λειτούργησαν τις εκκλησίες τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, παραβιάζοντας το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας που επέβαλε η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Παράλληλα παρατηρήθηκαν υπερβάσεις στους αριθμούς των πιστών εντός των εκκλησιών αλλά και στα μέτρα στους εξωτερικούς χώρους. Πρόκειται για εκκλησίες που βρίσκονται στους δήμους Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών και Θεσσαλονίκης, όπως και σε Ασκό, Σοχό και μία εκκλησία στον Λαγκαδά.

Δικογραφίες για παραβίαση των διατάξεων που σχετίζονται με τη μετάδοση ασθενειών σχημάτισαν οι αστυνομικές υπηρεσίες για παρόμοιες λειτουργίες στο Μικρόδασος Κιλκίς και στα Νέα Σύλλατα Χαλκιδικής και θα τις διαβιβάσουν στις αντίστοιχες εισαγγελίες. Μάλιστα για την περίπτωση στα Νέα Σύλλατα εξετάζεται εάν ο ιερέας έχει τελέσει το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, όπως και άλλα αδικήματα με όσα είπε στο κήρυγμά του για απαγόρευση εισόδου πιστών που φορούσαν μάσκα ή είχαν εμβολιαστεί.

 

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ