Κάτω από το επίδομα ανεργίας οι μισθοί για μισό εκατομμύριο εργαζόμενους - Karfitsa.gr
Οικονομία

Κάτω από το επίδομα ανεργίας οι μισθοί για μισό εκατομμύριο εργαζόμενους

Σύμφωνα με στοιχεία

ergasiaΑποδοχές που μετά τις κρατήσεις βρίσκονται κάτω από το επίδομα ανεργίας λαμβάνουν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ, για τον μήνα Φεβρουάριο.

Ο μέσος μεικτός μισθός για τους εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης διαμορφώθηκε στα 403 ευρώ, δηλαδή περίπου 338 ευρώ καθαρά, χαμηλότερος από το ελάχιστο επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ.

Το ποσό καταδεικνύει ότι οι αποδοχές για τους μερικώς απασχολούμενους στην Ελλάδα είναι τόσο χαμηλές που δεν υπερβαίνουν το ελάχιστο όριο για να λειτουργούν ως κίνητρο για εργασία (το αποκαλούμενο reservation wage), καθώς ένας άνεργος μπορεί να εξασφαλίσει εφάμιλλα ή περισσότερα χρήματα απλά εισπράττοντας το επίδομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, σε καθεστώς μερικής απασχόλησης βρίσκονταν 527.299 άνθρωποι, δηλαδή σχεδόν τρεις στους δέκα ασφαλισμένους στο Ταμείο.

Ο μέσος μισθός στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους και της μερικής απασχόλησης, είναι 981 ευρώ μικτά.

Ο μέσος μισθός για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση ανέρχεται στα 1.219,40 ευρώ.

Πηγή: www.skai.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ