Κάτοικοι της Ρώμης ζητούν να κλείσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων - Karfitsa.gr
Διεθνή

Κάτοικοι της Ρώμης ζητούν να κλείσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Συχνά τα κέντρα αυτά βρίσκονται σε υποβαθμισμένες συνοικίες.

19990800_Italy_Migrant_Protest__JPEG_03d10.limghandler

Συνολικά 36 παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο παραμονής προσφύγων της συνοικίας Τορ Σαπιέντσα της Ρώμης μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές της Ιταλίας, εξαιτίας της έντασης που επικρατεί με κατοίκους της περιοχής.

Τις τελευταίες δυο ημέρες, μέρος των κατοίκων της Τορ Σαπιέντσα διαδήλωσαν έξω από το κέντρο, με ορισμένους εξ αυτών να πετούν πέτρες με μπουκάλια και να βάζουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, απαιτώντας την απομάκρυνση των προσφύγων.

Η λογική που επικράτησε είναι ότι πρέπει να φύγουν «οι υπεύθυνοι των κλοπών και παρενοχλήσεων σε βάρος γυναικών οι οποίες ζουν στην περιοχή», όπως είπε μέρος των διαδηλωτών.

Άλλοι κάτοικοι όμως υπερασπίστηκαν τους πρόσφυγες, τονίζοντας ότι δεν τους δημιούργησαν ποτέ προβλήματα.

Η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, με παρέμβασή της, ζήτησε «να υπερισχύσει το πνεύμα αλληλεγγύης και φιλοξενίας προς όλους όσους έχουν ανάγκη», αλλά τα πνεύματα ως τώρα δεν έχουν ηρεμήσει.

Αργά το απόγευμα, ο δήμος της Ρώμης αποφάσισε την απομάκρυνση των ανήλικων προσφύγων, αφού δεν μπορούσαν να βγουν καν από το κέντρο. Στο εσωτερικό του κτηρίου παραμένουν 32 άνθρωποι.

Οι πρόσφυγες, τις τελευταίες ημέρες, έγιναν «στόχος σειράς επιθέσεων των κατοίκων», μεταδίδει η RAI, και «οι μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας μετατράπηκαν στα εξιλαστήρια θύματα για μια σειρά σοβαρών προβλημάτων της περιοχής Τορ Σαπιέντσα: ανεργία, καταλήψεις σπιτιών, έλλειψη βασικών υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Οι 52 υπάλληλοι του συνεταιρισμού που εργάζονται μέσα στο κέντρο διαμονής προσφύγων, μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατήγγειλαν ότι «το μόνο που καταφέρνουν να πετύχουν, κάποιοι ρατσιστές, είναι να χάσουν την δουλειά τους πενήντα δυο Ιταλοί».

Σχολιαστές αναφέρουν ότι θεωρείται πιθανό να απομακρυνθούν, τελικά, και οι υπόλοιποι 32 φιλοξενούμενοι στο κέντρου, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σοβαρό και επικίνδυνο προηγούμενο και να ακολουθήσουν πιθανόν νέες επιθέσεις και κινητοποιήσεις, με αίτημα την απομάκρυνση των προσφύγων κι από άλλα κέντρα.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ