Καβάλα: Μεγάλη πίεση στο νοσοκομείο - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Καβάλα: Μεγάλη πίεση στο νοσοκομείο

Σε βαθύ κόκκινο βρίσκεται από σήμερα η Καβάλα, όπως και η Θάσος. Το τελευταίο 24ωρο στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Μακεδονίας καταγράφηκαν συνολικά 86 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα 73 στο ηπειρωτικό κομμάτι και τα 13 στο νησί της Θάσου.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη, το νούμερο «86» μπορεί να ακούγεται και να είναι μεγάλο, ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα μισά περίπου κρούσματα προέρχονται από δύο «πηγές», συγκεκριμένα τα 19 από τη Δομή προσφύγων-μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου και τα 15 από Γενική Κλινική της Καβάλας.

«Είναι θετικό το ότι γνωρίζουμε από πού προέρχεται μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων όπως επίσης και το γεγονός ότι παρά τη γενική έξαρση, δεν φαίνεται προς το παρόν τουλάχιστον να πλησιάζουμε νούμερα αλλά και εικόνες του περασμένου Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου», συμπληρώνει μιλώντας στο Kavalapost.gr ο κ. Κλειτσιώτης.

Αυτήν τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας νοσηλεύονται 60 ασθενείς με κορωνοϊό. Οι 8 είναι από το νησί της Θάσου και οι 19 από τη Δράμα. Ο Διοικητής του ΓΝΚ έχει ήδη ζητήσει και ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει ήδη δεσμευτεί ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 το θα «ανοίξει» και πάλι η «κορονο-κλινική» του Νοσοκομείου της Δράμας έτσι ώστε να σταματήσει η Καβάλα να δέχεται περιστατικά Covid από τη γειτονική πόλη.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Covid του Νοσοκομείου της Καβάλας, δυναμικότητας 12 κλινών, αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται 6 ασθενείς. «Ελπίζουμε όχι μόνο να μην αυξηθεί αυτό το νούμερο, αλλά και να μειωθεί», σημειώνει ο κ. Κλειτσιώτης.

Στη «διάθεση» ασθενών θετικών στον Covid-19 βρίσκονται ο 5ος και ο μισός 3ος όροφος του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και ο στόχος της Διοίκησης είναι «να μη χρειαστεί να ανοίξουμε και άλλες πτέρυγες για περιστατικά κορονοϊού».

To 30% των πολιτών «απορρίπτει» το εμβόλιο της AstraZeneca
Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας πραγματοποίησε 70 εμβολιασμούς πολιτών με το εμβόλιο της AstraZeneca τη στιγμή που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τουλάχιστον 120.

«Παρατηρείται μια έκδηλη απροθυμία για εμβολιασμό με AstraZeneca», σημειώνει ο κ. Κλειτσιώτης. Ενδεικτικό είναι ότι περίπου το 30% των πολιτών που ειδοποιούνται από το «σύστημα», δεν επιβεβαιώνουν καν το ραντεβού που τους «έρχεται» στο κινητό τους και, εννοείται, δεν εμφανίζονται ποτέ για να κάνουν το επίμαχο εμβόλιο. «Ωστόσο, όσοι δηλώνουν, τελικά έρχονται».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ