ΚΕΔΕ: Μειωμένες οι επιχορηγήσεις για τους δήμους το 2014 - Karfitsa.gr
Κοινωνία

ΚΕΔΕ: Μειωμένες οι επιχορηγήσεις για τους δήμους το 2014

kede nea 1Στα 250 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζουν οι δήμαρχοι της χώρας τις απώλειες σε πόρους λόγω και της μείωσης των επιχορηγήσεων κατά 12,5%, όπως σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Οι μεγαλύτερες απώλειες θα προέλθουν από τη μείωση της ΣΑΤΑ (110 εκατ. ευρώ) και από τις ΚΑΠ (50 εκατ. ευρώ).

Στο ΔΣ της ΚΕΔΕ έγινε λόγος και για «προσχέδιο νομοσχεδίου-“σκούπα”» για την τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο είχε αποστείλει ο υπουργός Εσωτερικών στην ΚΕΔΕ, αλλά στη συνέχεια «πάγωσε» προσωρινά και αφορά αλλαγές στον Καλλικράτη, με τροποποίηση μεταξύ άλλων διοικητικών ορίων κάποιων δήμων.

Παράλληλα διατυπώθηκαν αντιρρήσεις σχετικά με το «σπάσιμο» της Κέρκυρας σε τρεις δήμους και το «σπάσιμο» της Μυτιλήνης σε τέσσερεις δήμους. Επίσης, αρνητική είναι η ΚΕΔΕ στη ρύθμιση που προβλέπει ότι, όταν ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης σε ένα δήμο δεν εκλέγεται μετά από τρεις συνεδριάσεις, διορίζεται Συμπαραστάτης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η  ΚΕΔΕ σκοπεύει να διοργανώσει έκτακτο συνέδριο το Νοέμβριο για το θέμα των οικονομικών και την αξιολόγηση των οικονομικών των δήμων, ενώ άμεσα θα επιδιώξει συνάντηση με την Ένωση Περιφερειών και ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ