Κέντρο συντονισμού και εκπαίδευσης εθελοντών διασωστών προτείνει η "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Κέντρο συντονισμού και εκπαίδευσης εθελοντών διασωστών προτείνει η “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια”

Ομπρέλα προστασίας στους εθελοντές διασώστες σχεδιάζει ο Γιάννης Ιωαννίδης

2

Ομπρέλα προστασίας στους εθελοντές διασώστες σχεδιάζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των κρατικών υπηρεσιών με τους εθελοντές, σε έκτακτες καταστάσεις.

Ο κ. Ιωαννίδης και μέλη του συνδυασμού «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια», συναντήθηκαν με τους εθελοντές διασώστες της  «Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δ.Θ.» και της «Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης», όπου τους ανέπτυξε το σχέδιο για τη δημιουργία ενός συντονιστικού και εκπαιδευτικού κέντρου, που θα στεγαστεί στο χώρο του παλιού ΚΤΕΟ, μαζί με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ.

«Οι εθελοντές διασώστες είναι ένας θεσμός που λειτουργεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε συνδυασμό με τη Πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες , επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

»Η Πολιτική Προστάσια είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της περιφέρειας που αγνοήθηκε από την απερχόμενη διοίκηση. Εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι. Στόχος μας είναι η δημιουργία ένος εννιαίου συντονιστικού κέντρου που θα στεγάσει τις εθελοντικές οργανώσεις και την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ.

»Η κατάσταση που αντικρύσαμε χθες στο παλιό ΚΤΕΟ είναι απαράδεκτη και τριτοκοσμική. Η απρεχόμενη διοίκηση αγνόησε την πρόταση του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Τουλίκα για την δημιουργία του συντονιστικού κέντρου σε έκεινο το χώρο.

»Εμείς θα κάνουμε πράξη τη πρόταση του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου του συνδυσασμού μας, Βασίλη Τουλίκα και έτσι σε αυτό το χώρο θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και οι εθελοντικές οργανώσεις και αυτό θα γίνει μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση της ΠΚΜ. Αυτή η δράση θα έχει ως αποτέλεσμα την αρτιότερη εκπαίδευση και τον συντονισμό των εθελοντών διασωστών, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ