ΚΕΠΚΑ: Τι πρέπει να προσέξουμε με τα πασχαλινά προϊόντα - Karfitsa.gr
Κοινωνία

ΚΕΠΚΑ: Τι πρέπει να προσέξουμε με τα πασχαλινά προϊόντα

Τι να αποφεύγουν τα παιδιά

 

pasxa

 

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τα πασχαλινά προϊόντα, κυρίως με τα κεριά και τις λαμπάδες όταν βρίσκονται σε χώρο με συνωστισμό και τα κρατούν αναμμένα, σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ( ΚΕΠΚΑ).

Ειδικότερα συνίσταται προσοχή με τις λαμπάδες και τα κεριά, «καθώς οι λαμπάδες είναι συνήθως διακοσμημένες, με εύφλεκτα υλικά».

Μεταξύ άλλων, το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει ότι τα διακοσμητικά κεριά, στη βάση τους ή στη συσκευασία τους, πρέπει να φέρουν οδηγίες ασφαλούς χρήσης στα ελληνικά και υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που φέρουν σύμβολα που δεν είναι κατανοητά, τότε θα πρέπει να ρωτάμε τον πωλητή.

Για την ασφαλή χρήση των κεριών τονίζεται ακόμη πως δεν πρέπει ν’ αφήνουμε τα κεριά να καίγονται, χωρίς επίβλεψη, τα τοποθετούμε όρθια και σε άκαυστη και σταθερή βάση, τα κρατάμε μακριά από εύφλεκτα υλικά, κουρτίνες, ξύλα και έπιπλα, βιβλία, δεν τα αφήνουμε να καούν εντελώς και δεν αγοράζουμε κεριά, που μοιάζουν με τρόφιμα.

Σχετικά με τα πασχαλινά αυγά, σοκολατένια ή ακόμα και πλαστικά, που περιέχουν παιχνίδια, το ΚΕΠΚΑ τονίζει ότι δεν πρέπει να δίνονται σε παιδιά κάτω των τριών χρόνων.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ