Κικίλιας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Οι αποφάσεις θα δρομολογηθούν το καλοκαίρι - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

Κικίλιας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Οι αποφάσεις θα δρομολογηθούν το καλοκαίρι

photo eurokinissi

Οι πολίτες που επέλεξαν να κάνουν την πρώτη δόση της AstraZeneca έπραξαν πολύ σωστά και έσωσαν τις ζωές τους, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ τόνισε ότι πάνω από 90% των πολιτών που είχαν προγραμματίσει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, έχουν πάει να εμβολιαστούν κανονικά, ποσοστό που όπως συμπλήρωσε, είναι ίδιο με αυτό των πολιτών που εμβολιάζονται με Pfizer.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Κικίλιας υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της Επιτροπής Εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι απαρτίζεται από κορυφαίους επιστήμονες. Παρατήρησε, δε, ότι η Επιτροπή διορίστηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς το εμβόλιο AstraZeneca, ανέφερε ότι 20 ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες συστάσεις. «Με τις αποφάσεις της Επιτροπής οδηγηθήκαμε στο πιο επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά γενική ομολογία στην Ευρώπη, άρτια οργανωμένο επιστημονικά και με διαφάνεια» τόνισε.

«Καταλαβαίνω ότι από έξω προς τα μέσα, επικοινωνιακά το θέμα, ειδικά αυτού του εμβολίου, έχει πάει στραβά από την αρχή. Όμως να σας δώσω κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι παίρνουμε την απάντηση όλοι μαζί από την ελληνική κοινωνία. Πάνω από το 90% των συμπολιτών μας που είχαν προγραμματίσει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, έχουν πάει να το κάνουν, ίδιο ακριβώς με το ποσοστό της Pfizer. Άρα λοιπόν, οι συμπολίτες μας που επέλεξαν να κάνουν την πρώτη δόση της AstraZeneca έπραξαν πολύ σωστά και έσωσαν τις ζωές τους, προστάτευσαν τις οικογένειές τους και κάνουν και τη δεύτερη δόση» συμπλήρωσε.

Οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων επαγγελματιών θα δρομολογηθούν μέσα στο καλοκαίρι
Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επαγγελματιών, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η Επιτροπή Βιοηθικής θα εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό. «Γίνεται μεγάλη συζήτηση για καίρια επαγγέλματα σε χώρους που πρέπει να προασπιστεί η Δημόσια Υγεία, κυρίως για τους επαγγελματίες υγείας. Δηλαδή για το αν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ή όχι, σε γηροκομεία, οίκους ευγηρίας, σε νοσοκομειακές μονάδες όπου βρίσκονται ανοσοκατεσταλμένοι συμπολίτες μας, σε δομές όπου διακυβεύεται η Δημόσια Υγεία. Και αν πρέπει να είναι υποχρεωτικός, ποια είναι αυτά τα βήματα με τα οποία εξασφαλίζεις ότι αυτό είναι συνταγματικό, ότι κατοχυρώνονται τα δικαιώματα όλων και το δικαίωμα στην εργασία και πώς αυτό έρχεται να συμβαδίσει και με την ελληνική κοινωνία. Όλα αυτά θα συνυπολογιστούν. Βλέπετε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήρε μία απόφαση εν θερμώ. Αντιθέτως, είπε, θα ακούσουμε την εισήγηση της Επιτροπής και θα δρομολογήσουμε μέσα στο καλοκαίρι αυτές τις πολιτικές αποφάσεις, που θα νομοθετηθούν κιόλας, έτσι ώστε το φθινόπωρο να μπορούμε να φτάσουμε σε κάτι το οποίο προστατεύει τους συμπολίτες μας» τόνισε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ