KIN. AΛΛ.: Την 1η Ιουλίου οι οριστικές αποφάσεις - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική Ροή

KIN. AΛΛ.: Την 1η Ιουλίου οι οριστικές αποφάσεις

Μένουμε ή φεύγουμε. Πάνω σε αυτό το δίλημμα ο επικεφαλής του ποταμιού άκουσε όλα τα στελέχη και τους Βουλευτές του κόμματος να εκθέτουν τις απόψεις τους για το πώς πρέπει να κινηθούν σε σχέση με την παραμονή τους ή όχι στο Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν απόψεις του τύπου «πως να μείνουμε αφού δεν εισακουόμαστε» ή «να επιμείνουμε για να λειτουργήσει το σχήμα όπως συμφωνήσαμε, αλλά αν δεν μας θέλουν…».

Το κλίμα, που μεταφέρθηκε απο τις σχέσεις που επικρατούν στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής θα βαρύνει αρκετά στις τελικές αποφάσεις και κυρίως στην εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Και το κλίμα είναι εξαιρετικά βεβαρημένο ακόμη και για τα μεσαία στελέχη του Ποταμιού.

Εισηγείται την αποχώρηση;

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε ήδη δώσει το στίγμα σε συνέντευξή του και είχε θέσει το ορόσημο, κατ’ άλλους την ημερομηνία λήξης της συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Θεοδωράκης ανακοίνωσε οτι την 1η Ιουλίου συγκαλεί τη ΜΕΣΥΑ, το κορυφαίο όργανο του Ποταμιού και την τελική απόφαση θα την πάρει όλο το Ποτάμι.

Για να κόψει και κάθε παραφιλολογία περί συνεργασίας του με το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε οτι δεν τίθεται θέμα στήριξης της κυβέρνησης ενώ έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση οτι «δεν θα μείνουμε για να σιγουρέψουμε το μέλλον μας», που από πολλούς και στο Κίνημα Αλλαγής εκλήφθηκε ως προπομπός της τελικής του εισήγησης για αποχώρηση.

Προφανώς το dead line μπαίνει και για εσωτερική χρήση προλαμβάνοντας έτσι τυχόν διαρροές προς άλλες κατευθύνσεις, που θα «αιφνιδίαζαν» και θα επέφεραν σημαντικό πλήγμα στην εικόνα του Ποταμιού.

Δυσφορία και απο τα κάτω

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιχείρησε να δώσει στα στελέχη την εικόνα που έχει αποκομίσει εκείνος απο το Πολιτικό Συμβούλιο και την αίσθηση που έχει απο την συνεργασία του με την ηγετική ομάδα των 6, ιδιαίτερα όμως απο τις διαθέσεις της Φώφης Γεννηματά.

Ταυτόχρονα όμως πήρε απο πρώτο χέρι την εικόνα και το κλίμα που επικρατεί στα όργανα του ΚΙΝΑΛ απο τα στελέχη που μετέχουν σε αυτά.

Πάντως ακόμη κι όσοι εισηγούνται να το παλέψουν μέχρι τέλους δεν αισθάνονται φιλόξενα στα όργανα.

Το «παλαιό ΠΑΣΟΚ» εμφανίζεται συνεχώς μπροστά τους και με άκομψο τρόπο, λένε οι πληροφορίες, προσπαθεί σε πολλές περιπτώσεις να τους επιβληθεί.

Κάποιοι ήδη επιλέγουν την έξοδο και δεν το κρύβουν. Η δυσφορία τους είναι έκδηλη κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο τους έχουν «αδειάσει» και σε προσωπικό επίπεδο έπειτα απο συλλογικές αποφάσεις.

Αυτό που θα επιδιωχθεί πάντως είναι να πουν ξεκάθαρα από τη Χαριλάου Τρικούπη αν τους θεωρούν «ξένο σώμα» ή ακόμη και «παρείσακτους» και «να το πουν τώρα».

Δεδομένη η ανεξαρτησία της ΚΟ

Το μόνο σίγουρο είναι οτι η αρχική συμφωνία Γεννηματά – Θεοδωράκη να λειτουργήσουν ανεξάρτητες οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες αποδείχτηκε οτι τελικά είχε βάθος και τώρα αυτό αποτυπώνεται και ως αναγκαιότητα. Ορισμένοι Βουλευτές που αν και επιμένουν να το παλέψουν με το Κίνημα Αλλαγής δεν έκρυψαν και δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους γιατί διατηρούν σήμερα μετά και απο όσα μεσολάβησαν την άνεση να εκφράζονται ελεύθερα.

Όπως σημείωνε μάλιστα ένας εξ αυτών «η δύναμη και η πολυτέλεια του ΚΙΝΑΛ είναι η πολυσυλλεκτκότητά του και όχι ο μονολιθισμός κι αυτό το προτέρημα σε σχέση με τα άλλα κόμματα ο νέος φορέας πρέπει να το αξιοποιήσει και όχι να το απεμπολεί».

 

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Δέλτα;

Loading ... Loading ...

 

 


 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ