Κινηματογραφική απόδραση- Προσπάθησαν να το σκάσουν μέσω...τούνελ! - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Κινηματογραφική απόδραση- Προσπάθησαν να το σκάσουν μέσω…τούνελ!

Πίστευαν ότι λόγω της ημέρας δεν θα υπήρχαν μέτρα προστασίας...

fylakes2

Ήθελαν τη… βοήθεια της Παναγίας για να αποδράσουν κρατούμενοι των Φυλακών της Κέρκυρας, οι οποίοι ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, επιχείρησαν να το σκάσουν.

Η Παναγία όμως δεν… βοήθησε καθόλου και οι ελπίδες τους για πιθανή χαλάρωση των μέτρων προστασίας και ελέγχου λόγω της ημέρας δεν επιβεβαιώθηκαν…
Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη εκτίμηση δίνει πλήρη αποτυχία του σχεδίου, ωστόσο, αυτή την ώρα γίνεται καταμέτρηση των κρατουμένων.
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν τρύπα σε χώρο εντός της φυλακής, η οποία συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996. Η τρύπα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν και την τρύπα και το σχέδιο και απέτρεψαν την εξέλιξή του.
Να θυμίσουμε πως 19 χρόνια πριν, στην Κέρκυρα είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη απόδραση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, όταν πάνω από 120 κρατούμενοι το είχαν σκάσει μετά από κατάληψη των φυλακών που διήρκησε δύο εβδομάδες (!) όπου, στο διάστημα αυτό, είχαν καταφέρει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί λόγω της αναταραχής, σκάβοντας από το χώρο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος να βρουν τις παλαιές μίνες και, περνώντας κάτω από το παρακείμενο σχολείο (3 και 4ο Γυμνάσιο) και με εκατοντάδες αστυνομικούς να φυλάνε το χώρο, να βρουν έξοδο διαφυγής σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση!
Τότε, είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό με αποτέλεσμα τη σύλληψη σχεδόν όλων των κρατουμένων τα επόμενα 24ωρα της απόδρασης.

Πηγή:

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ