Κινητά με «πορτάκι» επιστρέφουν ξανά στην αγορά; - Karfitsa.gr
Τεχνολογία

Κινητά με «πορτάκι» επιστρέφουν ξανά στην αγορά;

Επιστροφή στα παλιά..

Motorola-W490-Gets-Specifications-Price-for-T-Mobile-Release-2

Πολλοί θυμούνται το Motorola Razr το καλύτερο κινητό με «πορτάκι»  της αγοράς, το οποίο στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην αγορά, πούλησε πάνω από 130 εκατ. συσκευές.

Όμως τα smartphone της Apple άλλαξαν τα πάντα. Ξαφνικά οι εταιρείες κατασκευής κινητών χρειάζονταν «έξυπνο» hardware και μεγάλες οθόνες, για να ανταγωνιστούν την 3,5 ιντσών οθόνη του Apple. Εκτός από την οθόνη, μιμήθηκαν και το σχεδιασμό του iPhone, έτσι τα κινητά με «πορτάκι», έγιναν παρελθόν.

Τώρα πια, τα smartphones είναι παντού. Όπως σημειώνει το Pew Research Internet Project, το 58% των ενήλικων Αμερικανών έχουν smartphones, ενώ το 83% των λεγόμενων millennials (ηλικίας 18-29 ετών), έχουν δικό τους smartphone.

Και ακόμα η χρήση των smartphones δεν έχει κορεστεί.

Μπορεί τα smartphone να έχουν κυριαρχήσει, όμως τα κινητά με πορτάκι, έχουν ακόμα ένα μεγάλο προτέρημα. Μπορούν να κλείσουν και να μπουν στις τσέπες των χρηστών, πράγμα που κάνει πιο δύσκολη την κλοπή τους.

Αντίθετα τα μεγάλα iPhone 6 Plus και Galaxy Note 4, δεν είναι εύκολο να τοποθετηθούν σε μία τσέπη, ενώ για τον λόγο αυτό η Samsung, σχεδιάζει να δημιουργήσει με εξαιρετικά εύκαμπτη οθόνη, η οποία θα μπορεί να διπλώνει.

Αν συμβεί αυτό, τότε είναι πιθανό να ξανακυκλοφορήσουν και τα νέα τεχνολογίας πια, κινητά με πορτάκι, αφού θα βρουν μία “τρύπα” στην αγορά.

Πέρσι, το Samsung Galaxy Round και το LG G Flex έγιναν τα πρώτα κοίλα κινητά, αλλά το κόστος τους ήταν απαγορευτικό στα 946 δολάρια, χωρίς συμβόλαιο.

 

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ