Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα ανήμερα Αγίου Πνεύματος στη Θεσσαλονίκη! - Karfitsa.gr
Οικονομία

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα ανήμερα Αγίου Πνεύματος στη Θεσσαλονίκη!

Έτσι, τη Δευτέρα 20/6/2016 τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων...

katastimataΜπορεί πέρυσι να υπήρξε μεγάλο μπέρδεμα με το τι θα γίνει τελικά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος στη Θεσσαλονίκη, αφού η απόφαση νομάρχη που όριζε ως αργία τη συγκεκριμένη μέρα για τα καταστήματα φαινόταν πως δεν ίσχυε μιας και η συγκεκριμένη αρμοδιότητα λόγω Καλλικράτη μεταφέρθηκε από τις Περιφέρειες στα αρμόδιο υπουργείο Εργασίας.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι τόσο η διοίκηση του Συλλόγου, όσο και η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απευθύνθηκαν επανειλημμένα επί σειρά ημερών στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών, ζητώντας να οριστεί ως αργία η ημέρα του Αγίου Πνεύματος για τη Θεσσαλονίκη. «Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση των υπουργείων στο παραπάνω κοινό αίτημα», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δελτίο τύπου.

Ως εκ τούτου, με βάση την με αρ.πρωτ. Γ/ΕΞ/5485-1/17-6-2016 υπηρεσιακή απάντηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ερώτημα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 Απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης δεν έχει ανακληθεί. Η συγκεκριμένη απόφαση ορίζει ότι η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Έτσι, τη Δευτέρα 20/6/2016 τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωτικά ΚΛΕΙΣΤΑ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ