, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Έκδοση βίζας σε 48 ώρες


Ακόμη και μέσα σε 48 ώρες θα είναι δυνατή η έκδοση βίζας σε πολίτες που προέρχονται από χώρες εκτός της Συνθήκης Σένγκεν, σύμφωνα με την εντολή που έδωσε σε όλες τις προξενικές αρχές της χώρας ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Το παραπάνω ανακοίνωσε ο ίδιος, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΞ, με τη συμμετοχή της υπουργού Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις για πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση του ελληνικού τουρισμού.
Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «το ΥΠΕΞ θα είναι αρωγός με όλες τις δυνάμεις για την ενίσχυση του τουρισμού» και προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες εδικά στις αναδυόμενες αγορές, ενώ θα υπάρξει απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση θεωρήσεων.
Οι δύο υπουργοί προανήγγειλαν ακόμη τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού συντονισμού μεταξύ των δύο υπουργείων ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα προκύπτουν.
Από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι τα μηνύματα που έρχονται μετά τις εκλογές του Ιουνίου από το εξωτερικό για την προσέλευση τουριστών, είναι αισιόδοξα, καθώς έχει σταλεί ένα μήνυμα σταθερότητας από την νέα ελληνική κυβέρνηση.