, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Έκοψε κλήσεις σε πεζούς για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

Σε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στοχεύει η Αλεξανδρούπολη, με τους πολίτες να μαθαίνουν με το αναλογο … «τίμημα» να τηρούν απόλυτα τον ΚΟΚ.
Σχεδόν ένα 24άωρο απο την επίδοση κλησεων σε παράνομα σταθμευμένο για ημέρες Smart (09/12) στο κεντρο της πόλης, Τροχονόμος το πρωί του Σαββάτου (10/12) επέδωσε κλήση σε δύο πεζές οι οποίες ..παραβίασαν τον ερυθρό σηματοδοτη και επιχειρήσαν να διασχίσουν το δρόμο.
Το «e-evros.gr» με σχετική δημοσίευση φωτογραφικής απεικόνισης του περιστατικού καταγραφεί σε σχετικό σχόλιο του συντάκτη.
«Συμβαίνει τώρα (14:00): Κανείς δεν ξεφεύγει καθώς φαίνεται από τη «δαγκάνα» του νόμου, έτσι και οι τρεις κοπέλες αυτή την ώρα στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομικός τις «κόβει» κλήσεις διότι παραβίασαν τον κόκκινο σηματοδότη των πεζών.
Πρόκειται για το αδίκημα της «παραβίασης ερυθρού σηματοδότη πεζών» και έχει κόστος #40€ σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΚΟΚ. Από σήμερα προσοχή στο «Γρηγόρη» και το «Σταμάτη».
Ορμώμενη από την ανάρτηση (αλλά και αγανακτισμένη από τα σχόλια) η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου: 
“Σχετικά με αναρτήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό τύπο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν  συνάδελφό μας του Τμήματος Τροχαίας την ώρα που εκτελεί τα καθήκοντά της, σημειώνουμε ότι η παραπάνω συνάδελφος έπραξε σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νόμος.
Δικαιώματα και υποχρεώσεις έχουν τόσο οι πεζοί όσο και τα οχήματα. Για την κατάσταση στο κυκλοφοριακό είμαστε υπεύθυνοι όλοι και οι μόνοι που πασχίζουν να βάλουν τάξη είναι οι λιγοστοί συνάδελφοι της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.
Οι ειρωνείες και η στοχοποίηση, από μερίδα του τύπου και λιγοστών  ευτυχώς συμπολιτών μας, δημόσιων λειτουργών που το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας  προς οποιοδήποτε συνάδελφο κατηγορείται και στοχοποιείται άδικα, και θα είμαστε δίπλα του σε κάθε νόμιμη ενέργειά του, που θα έχει σκοπό τη υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, της ιδιότητας  και της προσωπικότητάς του.
Παρακαλούμε για την άμεση απόσυρση της επίμαχης φωτογραφίας από οποιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης έχει αναρτηθεί για την μείωση της βλάβης που έχουν υποστεί τα προσωπικά δεδομένα της συναδέλφου”.  xanthinea.gr-e-evros.gr