, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Έξωση στο Interni από το δήμο Θεσσαλονίκης

Διαδικασία διοικητικής αποβολής της εταιρείας που διαχειρίζεται το κατ’ ευφημισμόν δημοτικό αναψυκτήριο στην παραλία ετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς χρωστά πάνω από 311.700 ευρώ. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» το συγκεκριμένο κομμάτι της Νέας Παραλίας διατηρήθηκε εκτός του σχεδιασμού της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, έπειτα από απόφαση της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ήταν ο χώρος που θα ονομαζόταν «Κήπος του Ισκιου» και τελικά δεν υλοποιήθηκε, αφού αποφασίστηκε το τμήμα αυτό να μείνει ανέπαφο, όπως άλλωστε και οι χώροι όπου στεγάζονται οι όμιλοι.
Στο ρεπορτάζ του «Αγγελιοφόρου» αναφέρεται πως στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, θα συζητηθεί εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου αναφορικά με το δημοτικό ακίνητο, συνολικής επιφάνειας περίπου 7.896 τ.μ., που χρησιμοποιείται ως εστιατόριο πολυτελείας και ο εξωτερικός του χώρος ως αναψυκτήριο και ως χώρος για τη στάθμευση των αυτοκινήτων των πελατών του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ισχύς της σύμβασης μεταξύ του δήμου και της εταιρίας ξεκίνησε το 2003 και έληξε το 2009, αλλά η εταιρία συνεχίζει να παραμένει μέχρι και σήμερα στο ακίνητο, κάνοντας χρήση άρθρου ιδιωτικού συμφωνητικού, με ετήσιο μίσθωμα συνολικά 240.200,74 ευρώ.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, μιλώντας στον «Αγγελιοφόρο» είπε πως ο δήμος έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και από τη στιγμή που ο ανάδοχος δεν είναι εντάξει στις οικονομικές του υποχρεώσεις, μπορεί να κινήσει διαδικασία αποβολής του. Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σκοπεύει να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο ακίνητο στο πλαίσιο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου. Η χρήση του ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, παρόλα αυτά ο κ. Κουράκης αναφέρει πως θα χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να εντάσσεται αρμονικά στο χώρο της νέας παραλίας.
Πληροφορίες: agelioforos.gr