, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

"Έπεσαν καμπάνες" σε αστυνομικούς


Δεν ξέφυγαν από τη δαμόκλειο σπάθη των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, η χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί που προστάτευαν τα κατστήματα παράνομου τζόγου.
Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο σε δύο από τους εμπλεκόμενους αστυφύλακες, οι οποίοι είναι ακόμη εν ενεργεία, επέβαλε την ποινή της απόταξης, ενώ ένας ανθυπαστυνόμος τιμωρήθηκε με δύο μήνες αργίας με απόταξη. Σε άλλους τρεις ανώτερους αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί, το συμβούλιο επέβαλε την ποινή της απόταξης στον έναν, δύο μήνες αργίας στο δεύτερο, ενώ ο τρίτος τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή.
Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλαδας το 2008 και συνεχίστηκε μέχρι και το Φεβρουάριο του 2010, ενώ χρειάστηκε να τεθούν στο μικροσκόπιο ακόμη και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Οπως αποκαλύφθηκε, στο δίκτυο που είχε στηθεί για την… έγκαιρη ειδοποίηση των ιδιοκτητών των καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, δύο διοικητές αστυνομικών τμημάτων, ο ένας από τους οποίους υπηρέτησε και στο Τμήμα Παιγνίων στα κεντρικά της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και ένας αξιωματικός, ο οποίος κατείχε επιτελική θέση στη διεύθυνση Ασφάλειας και πλέον έχει αποστρατευτεί.
Red alert