, Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Αλλάζει όψη κεντρικός δρόμος της Θεσσαλονίκης

Ένα έργο κομβικής σημασίας μπαίνει στην τελευταία του ευθεία, καθώς υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης που αφορά τη συντήρηση της οδού Μοναστηρίου.
Συγκεκριμένα, σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2017, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, υπέγραψαν στο γραφείο της κας. Πατουλίδου, την προγραμματική σύμβαση που αφορά τη “Συντήρηση-ασφαλτόστρωση της οδού Μοναστηρίου (από διασταύρωση με Δενδροπόταμο μέχρι την οδό Κ. Βάρναλη, τμήμα της Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης-Χαλκηδόνας-Γιαννιτσών). Το έργο έχει συνολική δαπάνη 496.000 ευρώ και πρόκειται να ολοκληρωθεί σε 30 μήνες.

“Ξεπερνώντας όλη τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ξεκινά επιτέλους ένα σημαντικό έργο, αυτό της  αναβάθμισης της Μοναστηρίου, με την ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες που έχουν άμεση σχέση και με την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στέκεται αρωγός των προσπαθειών που καταβάλλουν οι Δήμοι της περιοχής, συμβάλλοντας με τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.” δήλωσε η κα. Πατουλίδου.
Από τη μεριά του ο κ. Κυρίζογλου, τόνισε πως “Με την υπογραφή αυτής της προγραμματικής σύμβασης, θα αλλάζει όψη η Μοναστηρίου, προς όφελος των δημοτών μας αλλά και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Το σημαντικό αυτό έργο, γίνεται σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή. Με τη συνεργασία της κας. Πατουλίδου, διεκδικούμε περισσότερους πόρους από το κράτος για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το προγραμματικό μας σχέδιο”.