, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε ο ΠΦΣ


Κανονικά θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, από την προσεχή Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε κατά τη σημερινή του γενική συνέλευση, την αναστολή των κινητοποιήσεών του.
Από την απόφαση του ΠΦΣ διαφοροποιήθηκαν ωστόσο οι φαρμακοποιοί της Αττικής. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, οι φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου συνεχίζουν επ’ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη γενική της συνέλευση η διοίκηση του ΠΦΣ, υπογραμμίζει ότι κρίσιμα ζητήματα για τον κλάδο παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλιών χρεών. Οι φαρμακοποιοί ζητούν την επίλυση των παραπάνω θεμάτων, τα οποία, όπως αναφέρουν, θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες.