, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Αν μας πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ, θα εξετάζουμε δωρεάν τους ασθενείς

     nosokomeiakoigiatroi1 Την πρόθεση τους να εξετάζουν δωρεάν για μια εβδομάδα τους ασφαλισμένους αν ποτέ μας πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ στην ώρα του, δηλώνει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

      Την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας της υγείας σκιαγράφησαν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργία τους.

   Χίλιους γιατρούς χρειάζονται τα νοσοκομεία της πόλης για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ασθενείς που αναγκάζονται να περιμένουν από μήνες έως και χρόνο για να εξεταστούν ή να υποβληθούν σε μία εγχείρηση.

   Την ίδια ώρα  200 ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια κινδυνεύουν να κλείσουν σε ένα μήνα λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

       “Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες γιατρούς και στα ιατρικά εργαστήρια έχουν φτάσει στα εκατομμύρια ευρώ. Αν κάποτε ο ΕΟΠΥΥ μας πληρώσει στην ώρα του χωρίς να έχουν προηγηθεί κινητοποιήσεις θα εξετάζουμε για μία εβδομάδα δωρεάν τους ασφαλισμένους» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

 

     Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, επισήμανε ότι:

        «Οι ελλείψεις γιατρών σήμερα στα νοσοκομεία της πόλης είναι περίπου 1000. Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη ενώ παλιά υπήρχαν 7 παιδίατροι στις δομές του ΕΣΥ σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας. Στο Ιπποκράτειο δεν γίνονται χειρουργεία γιατί δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι. Στις ορθοπαιδικές κλινικές δεν γίνονται χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών. Στα Κέντρα Υγείας δεν μπορούν να εξετάζονται ασθενείς γιατί δεν υπάρχει θέρμανση. Πριν λίγες εβδομάδες στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» για πολλές ημέρες η διατροφή των ασθενών δεν περιείχε κρέας γιατί δεν είχε πληρωθεί ο προμηθευτής. ».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ