Απάντηση ΕΛΑΣ για ανεπαρκή εκπαίδευση της ΔΙΑΣ
Με αφορμή το γεγονός ότι υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό σχετικά με την ανεπαρκή εκπαίδευση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, η ΕΛΑΣ απέστειλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διαψεύδει τους εν λόγω ισχυρισμούς.
Αναλυτικά αναφέρει:
• Όπως είναι γνωστό, το σύνολο του προσωπικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχει εκπαιδευτεί σε μια σειρά επιχειρησιακών θεμάτων, όπως η οδήγηση μοτοσικλέτας, η χρήση όπλων και η σκοποβολή, οι τεχνικές αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας, οι πρακτικές – τακτικές προσέγγισης και σύλληψης υπόπτων ατόμων, καθώς και διαχείρισης καταστάσεων κλιμακούμενης δυσκολίας.
• Η βασική αυτή μορφή εκπαίδευσης είναι υποχρεωτική και συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη του προσωπικού στη συγκεκριμένη Ομάδα (από την ίδρυση της τον Απρίλιο του 2010).
Εκτός από τη βασική εκπαίδευση, κάθε χρόνο προγραμματίζονται και υλοποιούνται μια σειρά συντηρητικών και άλλων ειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων. Σκοπός είναι η περαιτέρω βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και η αποτελεσματική εφαρμογή βέλτιστων τακτικών και πρακτικών στη καθημερινή παρουσία και δράση της.