12:37, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Απεργία στις 20 Ιουλίου των εργαζομένων τουριστικών επιχειρήσεων

Κινητοποιήσεις στον κλάδο του επισιτισμού εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών  Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής, ξεκινώντας με 24ωρη απεργία στις 20 Ιουλίου.
Το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία, αλλά και σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα εκείνη μπροστά στο ξενοδοχείο Electra Palace, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 10 το πρωί.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν  μέλη του συνδικάτου κατήγγειλαν τις συνθήκες εργασίας, ασφάλισης και τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
«Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κλάδο μας έχουν καταγραφεί 14 μορφές ελαστικής εγασίας (εποχικοί, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, μερικής εργασίας, διαλείπουσας και εκ περιτροπής εργασίας, εργολαβίες, μαθητείας), ενώ οι αφίξεις ρεκόρ και οι αυξήσεις στους τζίρους των επιχειρηματιών πατάνε πάνω σε διαλυμένα ωράρια και σε λιπόθυμους από την εντατική εργασία εργαζόμενους» δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου Κυριάκος Τσιαούσης.
Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων τέτοια προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες (κυρίως στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής), όπως επίσης σε μεγάλα κάμπινγκ, σε φούρνους, σε μπιτς μπαρ, σε καφετέριες, ακόμη και σε παιδικές κατασκηνώσεις.
Στη γενική συνέλευση, εξάλλου, των εργαζομένων, αναφέρθηκαν περιπτώσεις απλήρωτων εργαζόμενων από την περσινή σεζόν, όπως και εργαζόμενων που δουλεύουν όλη την καλοκαιρινή σεζόν με μόλις ένα ή δύο ρεπό ή εργαζόμενων με ωράρια από το πρωί μέχρι το βράδυ. ΑΠΕ ΜΠΕ