Απεργία συμπαράστασης στην ΟΛΜΕ από την ΑΔΕΔΥ

ADEDY2Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα Τρίτη αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ προς συμπαράσταση στους καθηγητές, τους οποίους η κυβέρνηση επιστρατεύει, με αποστολή 88.000 φύλλων πορείας – μετά την εισήγηση της ΟΛΜΕ για εξαήμερη απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ωστόσο, απέρριψε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 17 Μαΐου, όπως είχε ζητήσει η ΟΛΜΕ.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 10:30 στην πλατεία Κοραή, ενώ για την Πέμπτη προγραμματίζεται η κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας τόσο από την ΑΔΕΔΥ όσο και από τη ΓΣΕΕ.

Aκόμη, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην πλατεία Συντάγματος. Το ίδιο κάλεσμα απευθύνει για τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει την ίδια ώρα στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ.

Στο πλευρό των καθηγητών, κατά της απόφασης επιστράτευσής τους, έχουν ταχθεί με ανακοινώσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ, το συνδικαλιστικό κίνημα των μαθητών που πρόσκειται στο ΚΚΕ (ΜΑΣ) η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κάλεσε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17 Μαΐου, πανεργατική πανελλαδική απεργία «για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού». Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ πρόκειται να συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και εν συνεχεία με το ΔΣ της ΑΔΕΔΥ.

Αν και η επιστράτευση έχει αποφασισθεί και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, οι καθηγητές δεν έχουν λάβει ακόμη απόφαση για απεργία. Συγκεκριμένα, βάσει της εισήγησης της ΟΛΜΕ υπέρ της απεργίας θα συνεδριάσουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ την Τρίτη και θα εξουσιοδοτήσουν τους προέδρους των ΕΛΜΕ να συνεδριάσουν για να λάβουν την τελική απόφαση την Τετάρτη.

Στην 24ωρη απεργία – συμπαράσταση προς τους καθηγητές δεν θα συμμετάσχουν οι καθηγητές όπως δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος.