Βγήκαν στις πλατείες τα τρακτέρ…
Στην πλατεία του Μεγαλοχωρίου Τρικάλων ζεσταίνουν τις μηχανές και οργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πλατείες δεκάδων χωριών στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, ξεκίνησε την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 η κινητοποίηση αγροτών της Θεσσαλίας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για τον πρωτογενή τομέα, τη φορολογία και τις αγροτικές αποζημιώσεις, αλλά και ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, λόγω των χαμηλών τιμών στα προϊόντα, του υπέρογκου κόστους παραγωγής και των ζημιών στη σοδειά από αντίξοες καιρικές συνθήκες και αρρώστιες.
Ταυτόχρονα, «πέφτουν σαν το χαλάζι» πάνω τους τα νέα βάρη: Χαράτσια για τα σπίτια, τις αποθήκες, τις γεωτρήσεις, φόροι στο εισόδημα και στα χωράφια, αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, στις εισφορές του ΟΓΕ, στο αγροτικό ρεύμα, στο αγροτικό πετρέλαιο, στις ζωοτροφές, στα δημοτικά τέλη, μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ, του ειδικού φόρου πετρελαίου, στις πενιχρές αγροτικές συντάξεις κ.α.
Οι συγκεντρώσεις στις πλατείες της Θεσσαλίας είχαν αποφασιστεί, ως πρώτη έκφραση αντίδρασης, στη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης, στον Παλαμά Καρδίτσας, των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων.