19:32, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Bάφουν κάδους και ομορφαίνουν το σχολείο τους!

Άλλαξαν όψη σήμερα οι κάδοι απορριμμάτων του 3ου και 5ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης, στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποιείται εδώ και λίγους μήνες στον δήμο Νεάπολης – Συκεών.
Με στόχο να βελτιωθεί η αισθητική και να ομορφαίνει ο αύλειος χώρος του σχολείου, βάφτηκαν οι τρεις κάδοι απορριμμάτων των δύο σχολείων.
Η ιδέα για το βάψιμο των κάδων, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της καθημερινότητας, ήταν της κοινοτικής συμβούλου στα Πεύκα της πλειοψηφούσας παράταξης του δήμου Νεάπολης – Συκεών Ειρήνης – Μαρίας Παπαδάκη.
«Σκοπός μας είναι να μεταδώσουμε σε όλους μικρούς και μεγάλους τον σεβασμό στο περιβάλλον. Να ομορφαίνουμε την πόλη που ζούμε και να την σεβόμαστε», δήλωσε η κ. Παπαδάκη.
Οι δύο Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου και 5ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης, μετά από συνεννόηση με τους δύο διευθυντές, ζήτησαν από τον δήμο να υλοποιηθεί η συγκεκριμένα δράση και στο σχολικό συγκρότημα.
Άμεσα κινητοποιήθηκε για την υλοποίηση της ιδέας η κοινοτική σύμβουλος Πεύκων Ειρήνη Μαρία Παπαδάκη, καθώς και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή.
Τα γκράφιτι στους κάδους έκανε ο Γιώργος Λεούδης, μαθητής της Β΄ τάξης του Λυκείου Συκεών. Πήρε τα σπρέι στα χέρια, επιστράτευσε την φαντασία και ζωγράφισε την γάτα, τα emoji και ένα όμορφο τοπίο. Ο Γιώργος Λεούδης ασχολείται με τα γκράφιτι εδώ και έξι χρόνια και στόχος του είναι να περάσει στην Αρχιτεκτονική.
Την ιδέα για τις ζωγραφιές στους κάδους απορριμμάτων αγκάλιασε από την αρχή τόσο ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης όσο και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θόδωρος Κυζιρίδης.