16:39, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

Γ. Μπουτάρης για τραπεζοκαθίσματα στην Ν. Παραλία: «Υπερβολικός θόρυβος για το τίποτα»

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, στην Νέα Παραλία.
«Δημιουργήθηκε υπερβολικός θόρυβος για το τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας ότι: «όταν υπογράψαμε με το ΤΑΙΠΕΔ τη συμφωνία υπήρχε απαίτησε να πάρει ένα ποσό από την εκμετάλλευση».
Για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι : «οι φίλοι της Νέας Παραλίας καλά κάνουν τις δραστηριότητες, αλλά δεν μπορούν να επιβάλλουν την δική τους άποψη» και χαρακτήρισε τις αντιδράσεις «υπερβολικές».
Ο δήμαρχος εξήγησε δε ότι : «σκοπός είναι να βρούμε την πιο καλή λύση για τη χρήση αυτών των περιπτέρων. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάτσουν στα τραπεζάκια, άλλους που θέλουν να ξαπλώνουν στα γρασίδια άλλοι να περπατάνε. Τι θα κάνουμε με τον ποδηλατόδρομο ο οποίος έχει καταντήσει και επικίνδυνος. Το δεύτερο είναι το θέμα με τις τουαλέτες. Δεν είναι λύση να κάνουν την ανάγκη τους μέσα στα αναψυκτήρια. Να βρεθεί λύση για τουαλέτες».
Από την άλλη πλευρά ο Σταύρος Καλαφάτης μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «η διοίκηση αφού είδε τις αντιδράσεις του κόσμου, το πάει δύο-τρεις μήνες πίσω. Αφού είδε ότι δεν μπορούσε να το περάσει με ετσιθελικό τρόπο». Επιπλέον, ο ίδιος παρέθεσε την πρόταση του για την αξιοποίηση  του δημοτικού αναψυκτηρίου, το παλιό Maison Crystal.
Να σημειωθεί ότι κατά των τραπεζοκαθισμάτων στην Νέα Παραλία είναι οι παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Γειτονιές σε Δράση» και «Μένουμε Θεσσαλονίκη».