18:58, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Γ. Μπουτάρης: H πόλη ζέχνει- Δείξτε ότι γίνεται η δουλειά μας και θα βάλουμε τον διαγωνισμό στο ψυγείο

Με το φλέγον θέμα των ημερών, αυτό της μη αποκομιδής των σκουπιδιών, ξεκίνησε το σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «η πόλη ζέχνει» και απευθυνόμενος στους εργαζόμενους που πραγματοποιούν απεργία ξεκαθάρισε για το θέμα της ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιώτες ότι : «δείξτε ότι γίνεται η δουλειά μας και θα βάλουμε τον διαγωνισμό στο ψυγείο, όχι μόνο με 5 οχήματα γιατί έτσι δουλειά δεν γίνεται».
«Ο δήμος Θεσσαλονίκη προτάσσει τις ανάγκες για άμεση και ασφαλή κάλυψη των αναγκών την πόλης» είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «αν η επίτευξη του στόχου αυτού καταστεί δυνατή εκ μέρους του υπάρχοντος προσωπικού του δεν θα προσφύγει τελικά στην ανάθεση του σχετικού έργου σε ιδιώτη».
Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως : «εμείς ουσιαστικά λέμε παιδιά συνεχίστε να δουλεύετε, καθαρίστε την πόλη. Είμαστε μαζί σας στην διεκδίκηση των οικονομικών σας απαιτήσεων. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στα αιτήματα σας για μονιμοποίηση, διότι δεν είναι δική μας δουλειά, ούτε αντικείμενο μας και επιπλέον δεν συμφωνούμε».
Για την συζήτηση που είχε με εργαζόμενους ο δήμαρχος υπογράμμισε: «Ζητήσαμε από τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να δουλεύουν, να δείξουν καλή διάθεση συνεργασίας. Τα μεροκάματα δεν θα χαθούν. Αυτό δεν θα πει ιδιωτικοποίηση. Είναι λύση ανάγκης. Όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο. Δεν είναι προτεραιότητα του δήμου να ικανοποιήσουμε τα έως παράλογα αιτήματα 750 συμβασιούχων. Προτεραιότητά μας είναι να καθαρίσει η πόλη».