, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Δήμαρχος Σιθωνίας: Πλημμύρισαν ξενοδοχεία- Στέλνουμε τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Φ.Βλαστού
«Έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο karfitsa.gr o δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος.
Οι εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Χαλκιδική που έκαναν τον γύρω της Ελλάδας προήλθαν «από την έντονη βροχή που έπεσε στην περιοχή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να γίνει η απορροή των υδάτων σωστά από τα ρέματα», εξήγησε ο δήμαρχος.
Οι καταστροφές που έπληξαν την περιοχή είπε ο δήμαρχος είναι μεταξύ άλλων, πλημμυρισμένες κατοικίες και υπόγεια ξενοδοχειακών μονάδων, αυτοκίνητα, έσπασαν αντλιοστάσια στο δίκτυο της αποχέτευσης, ενώ κόπηκαν στα δυο ακόμα και ασφαλτοστρώσεις. «Οι ζημιές σαν μια πρώτη εκτίμηση υπολογίζω πως αγγίζουν τα 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Τζίτζιος.
Η σφοδρή βροχόπτωση έπληξε την Χαλκιδική σε περίοδο που σφύζει από τουρίστες. Το γεγονός ότι υπόγεια ξενοδοχείων πλημμύρισαν ανάγκασε τον δήμο να μεταφέρει τουρίστες που διέμεναν σε αυτά «στη Θεσσαλονίκη για να φιλοξενηθούν, γιατί όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι κατειλημμένα. Έτσι με δικά μας έξοδα στέλνουμε κάποιους τουρίστες σε ξενοδοχεία την Θεσσαλονίκης και θα επιστρέψουν αύριο», περιέγραψε ο δήμαρχος.
Να σημειωθεί ότι, ο δήμος Σιθωνίας με αίτημά του ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή.