, Σάββατο
02 Δεκεμβρίου 2023

Δείτε όλες τις απεργίες της Τετάρτης 26/09 – και ΜΕΤΡΟ σε στάση

Τεράστιες κινητοποιήσεις θα έχουμε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να παραλύει ολόκληρη η χώρα καθώς τα μεγαλύτερα σωματεία της Ελλάδας έχουν εξαγγείλει γενικές απεργίες ενάντια στα νέα μέτρα των 11,5 δις που λαμβάνει η Κυβέρνηση.

Σας παραθέτουμε ποιοι απεργούν την Τετάρτη 26/09:

–        Δικαστές & Εισαγγελείς 10:00 έως 15:00, Παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεών τους έως την 20ή Οκτωβρίου 2012.

–        Δικαστές Ελεγκτικού Συνεδρίου 20ήμερη αποχή, Για είκοσι ημέρες αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου

–        Καθηγητές Παντείου Πανεπιστημίου.

–        Καθηγητές ΤΕΙ, Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με άλλους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

–        Εργαζόμενοι στα Τελωνεία, Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών στις μειώσεις των αποδοχών τους. Ενώ σκοπεύουν να τις παρατείνουν μέχρι τις 28/09

–        Φαρμακοποιοί, Παράταση των κινητοποιήσεών τους, έως το τέλος του Σεπτεμβρίου για τους φαρμακοποιούς της Αττικής.

–        OME-OTE (24ωρη), συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί, για την ΟΜΕ-ΟΤΕ.

–        ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ 24ωρη, Γενική 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, παράλληλα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

–        Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με κλείσιμο των επιχειρήσεων και καταστημάτων ως τις 15.00.

–        Δικηγόροι Αθήνας Αποχή, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε 24ωρη αποχή των Δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους.

–        Εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή μαζί με τους εργαζόμενους στη Ψυχική Υγεία

–        Μηχανικοί, ΤΕΕ 24ωρη

–        Εφοριακοί, Οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη (στο πλαίσιο της γενικής απεργίας), καθώς επίσης την Πέμπτη και την Παρασκευή

–        Δημοσιογράφοι,11.00 – 15.00 Στάση εργασίας των δημοσιογράφων.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

–        ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ,Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, θα κινηθούν οι συρμοί του μετρό, αύριο (Τετάρτη 26/9), ημέρα πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΥΔΥ.

–        ΕΘΕΛ (Λεωφορεία) έναρξη βάρδιας έως 09:00 & 21:00 έως λήξη βάρδιας, (θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ)

–        ΗΛΠΑΠ (Τρόλεϊ) έναρξη βάρδιας έως 09:00 & 21:00 έως λήξη βάρδιας, (Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα τρόλεϊ.)

–        ΟΣΕ (Τρένο) 24ωρη και ο Προαστιακός, Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.)

–        Τα πλοία – ΠΝΟ 24ωρη, Δεμένα, θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

–        Mαταίωση πτήσεων από τις 10.00 πρωί έως τη 13.00 το μεσημέρι , Tρίωρη στάση εργασίας  οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, (δεν θα εξυπηρετηθεί καμία πτήση εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, γεγονός που σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να τροποποιήσουν αναλόγως το πτητικό τους πρόγραμμα.)

Πορείες – συγκεντρώσεις:

– 11 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

– 10.30 στην Ομόνοια,  θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση  ΠΑΜΕ

– 11.00 στην συμβολή των οδών Μάρνης και Πατησίων συγκεντρώνονται οι Δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ

-ΑΜΕΑ

πηγή: apergia.gr