, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν βρίσκει στοιχεία ενοχής στη Β. Σταμάτη ο Κεχαγιόγλου


Με αφορμή την ανάληψη της υπεράσπισης της Βίκυς Σατμάτη, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου εξέδωσε ανακοίνωση, όπου επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία ενοχής που να κρίνουν απαραίτηση την κράτηση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Ανέλαβα σήμερα, από κοινού με τον συνάδελφο κ. Βασίλειο Χειρδάρη, την υπεράσπιση της κ. Βασιλικής Σταμάτη- Τσοχατζοπούλου.
Με βάση τα έγγραφα που τέθηκαν υπόψη μου και τη μέχρι στιγμής επισκόπηση της δικογραφίας, θεωρώ ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής και στοιχεία ικανά να στηρίξουν την προσωρινή κράτηση μιας μητέρας ενός ανήλικου αγοριού 5 χρονών που έχει στερηθεί και τους δύο γονείς του.
Ελπίζω και πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, και χωρίς φυσικά να επηρεάζεται από επικοινωνιακές ή άλλου είδους σκοπιμότητες, θα θέσει την υπόθεση της κ. Σταμάτη στις πραγματικές της διαστάσεις, με δεδομένο ότι ούτε ύποπτη φυγής είναι ούτε ύποπτη τέλεσης αδικημάτων.
Τέλος, επιθυμώ να επισημάνω ότι συγκεκριμένες κοινωνικές συμπεριφορές, είτε είναι αληθείς είτε ψευδείς, δεν συνιστούν κατ’ ανάγκην ποινικά αδικήματα».