13:03, Σάββατο
13 Αυγούστου 2022

"Δεν υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης"

του Βαγγέλη Στολάκη 
Τη δική της απάντηση έδωσε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα σε όσους ισχυρίζονται πως η απόφαση για την μίσθωση των γυάλινων περιπτέρων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης όπως και η κανονιστική απόφαση για τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, πέρασε… νύχτα!
Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησής της με δημοσιογράφους: «Προφανώς και δεν τίθεται ζήτημα ελλείμματος δημοκρατίας όπως ορισμένοι αφήνουν να εννοηθεί. Οι αποφάσεις πάρθηκαν εκείνη την ώρα, αν και είχαν τοποθετηθεί στις πρώτες θέσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που θα απασχολούσαν εκείνη την ημέρα το δημοτικό συμβούλιο, γιατί συζητήθηκαν εκτός ημερησίας θέματα». Σύμφωνα με την κ. Γούλα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι τη λήψη της απόφασης μετά τα μεσάνυχτα υπήρξαν αποχωρήσεις τόσο από την παράταξη της διοίκησης όσο και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. «Είμαστε το συμβούλιο που παίρνει σημαντικές αποφάσεις για την διοίκηση της πόλης της Θεσσαλονίκης, οπότε οι συνεδριάσεις μπορεί να καθυστερούν να ολοκληρωθούν» σημείωσε η κ. Γούλα και υπογράμμισε πως κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους που εκ των υστέρων αντέδρασε δεν ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης. «Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτσαμε μέχρι τόσο αργά και ψηφίσαμε σημαντικές αποφάσεις» είπε η κ. Γούλα.
Η ίδια προανήγγειλε μάλιστα πως το ερχόμενο διάστημα θα καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί προκειμένου να εξετάσουν και να συζητήσουν ενδεχόμενες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου προς το καλύτερο.
Για τον αρχιτέκτονα της Νέας Παραλίας Πρόδρομο Νικηφορίδη που αντέδρασε με την συγκεκριμένη απόφαση σημείωσε ότι: «Στις 27.03.2017 είχε τοποθετηθεί, βάσει των πρακτικών της τότε συνεδρίασης, υπέρ της εκμίσθωσης τριών γυάλινων περιπτέρων. Τα δυο με τραπεζοκαθίσματα, το ένα με σκαμπό και σταντ».
Η κ. Γούλα δήλωσε επίσης ικανοποιημένη και ευχαριστημένη για την συνεργασία με τις άλλες δύο γυναίκες του προεδρείου, Ρία Καλφακάκου και Σωσώ Αβραμίδου Γκιουλέκα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η συνεργασία είναι άψογη και δεν υπάρχουν ζητήματα».