, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Δημιουργείται εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός στον δήμο Χαλκηδόνος

Το αργότερο έως τα τέλη του φθινοπώρου θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει ο εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός Β’ τάξης στο δήμο Χαλκηδόνος, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος, Γιάννης Τσουκνιδάς, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την ίδρυση του συγκεκριμένου εθελοντικού σταθμού, ενώ οι προσπάθειες για τη λειτουργία του είχαν ξεκινήσει από το 1999.
«Την πρώτη αίτηση λειτουργίας του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού την είχα υποβάλει ως δήμαρχος Κουφαλίων το 1999. Η γραφειοκρατία ήταν μεγάλη, τα προβλήματα πάντα υπήρχαν. Σήμερα όμως πήραμε τις εγκρίσεις, κάναμε τις τελευταίες προμήθειες και σε 2 – 3 μήνες ο σταθμός θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει» είπε ο κ. Τσουκνιδάς.
Είκοσι εθελοντές πυροσβέστες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την πολιτική προστασία στον δήμο Χαλκηδόνος.
«Οσο πιο γρήγορη είναι η παρέμβαση σε μια φωτιά, τόσο λιγότερες θα είναι οι ζημιές. Εμείς σήμερα έχουμε μισή κάλυψη από την πυροσβεστική των Γιαννιτσών και μισή από την πυροσβεστική της Σίνδου» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.