00:22, Παρασκευή
01 Ιουλίου 2022

Δημοσιογράφοι του ΔΟΛ: "Είμαστε εδώ" (ΦΩΤΟ)

Ιστορικό ίσως χαρακτηριστεί το σημερινό φύλλο των Νέων, με τις φωτογραφίες των εργαζομένων της εφημερίδας στο πρωτοσέλιδο και τον τίτλο «Είμαστε εδώ», καθώς ενδέχεται να είναι και το τελευταίο.
Σύμφωνα με τους εργαζομένους, το χθεσινό «όχι» του Πρωτοδικείου στο αίτημα μη δέσμευσης ενός τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να τους καταβληθεί ένας μέρος των δεδουλευμένων τους, οδηγεί τον ΔΟΛ σε ασφυξία.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αδυναμία έκδοσης, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει και βασικό στοιχείο στην αίτηση αναστολής της χθεσινής δικαστικής απόφασης απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων του ΔΟΛ, την οποία θα καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στόχος είναι η πρόσβαση στον δεσμευμένο λογαριασμό του πρακτορείου «Άργος», στον οποίο μπαίνουν οι καθημερινές εισπράξεις από τις πωλήσεις των φύλλων, για να υπάρξει το απαιτούμενο «οξυγόνο» για τη συνέχιση έκδοσης των εφημερίδων του ομίλου.
Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ στη χθεσινή τους γενική συνέλευση «αποφάσισαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την ενημέρωση των αναγνωστών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και θα το κάνουν αυτό για όσο διάστημα υπάρχει ακόμα διαθέσιμο χαρτί για την εκτύπωση της εφημερίδας».
«Ωστόσο, το χαρτί τελειώνει καθώς οι τράπεζες αρνούνται να εκχωρήσουν μέρος των καθημερινών εισπράξεων από τις πωλήσεις του ΔΟΛ για τη στοιχειώδη λειτουργία του Οργανισμού», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα των Νέων.
«Υπό αυτό το πρίσμα το σημερινό φύλλο της εφημερίδας ίσως να είναι και το τελευταίο αν δεν υπάρξει εγκαίρως κάποια διέξοδος. π.χ. με τη μορφή νομοθετικής πρωτοβουλίας ή τροπολογίας, που να επιτρέπει πρόγραμμα ενδιάμεσης χρηματοδότησης, γιατί αλλιώς η κλεψύδρα έχει ήδη γυρίσει ανάποδα και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη», συνεχίζει.
«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη ούτε ειδική μεταχείριση», σημειώνουν οι δημοσιογράφοι και καλούν κυβέρνηση και κόμματα να καταθέσουν στη Βουλή άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση για τη λεγόμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση.
001_nea_20170208_849909