10:32, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Διοίκηση δήμου Θεσσαλονίκης: "Προκαλεί ερωτήματα η εμμονή αντιπολίτευσης και ορισμένων της συμπολίτευσης για το 12ο Δημοτικό…"

Ανακοίνωση για όλα όσα διαδραματίστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης εξέδωσε η διοίκηση του δήμου, με αφορμή την απόφαση για την απομάκρυνση του 12ου σχολείου από το λυόμενο κτίριο του Μεγάρου Μουσικής αλλά και την καταψήφιση του προγράμματος των “Δημητρίων”.
Η ανακοίνωση κινείται σε υψηλούς τόνους και στέλνει εσωκομματικά μηνύματα σε όσα στελέχη της παράταξης της “Πρωτοβουλίας” καταψήφισαν το πρόγραμμα της Διοίκησης.
Αναφέρει η ανακοίνωση:
Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα το 12ο Δημοτικό Σχολείο, επικράτησε τελικά η λογική σε ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για το παρόν και το μέλλον μικρών παιδιών και των οικογενειών τους, ζήτημα για το οποίο η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είχε ολοκληρωμένο σχέδιο εφαρμόζοντας το πρόγραμμα που διαθέτει για τη σχολική στέγη.
Η παρούσα διοίκηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις και στις αρχές της για ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό περιβάλλον. Η σαφής και εξ αρχής θέση μας για την ανάγκη μεταστέγασης του σχολείου λόγω της διαπιστωμένης ακαταλληλότητας του γηρασμένου προκάτ κτηρίου του 12ου δημοτικού σχολείου δικαιώθηκε. Βάζουμε τέρμα στα «σχολεία κλουβιά» μέχρι το τέλος της θητείας μας.
Η εμμονή σύσσωμης της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά και αποστασιοποιημένων στελεχών της συμπολίτευσης για την παραμονή του σχολείου σε ένα «κτήριο ντροπή», όπως ομολόγησαν άλλωστε και οι ίδιοι, προκαλεί ποικίλα ερωτήματα.
Πώς είναι δυνατόν εκείνοι που παραδέχονται την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτηρίου να εμμένουν στην παραμονή των μαθητών, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν αποφανθεί εδώ και χρόνια για την ανάγκη απομάκρυνσης των τελευταίων;
Ποιοι και με ποιον τρόπο ωφελούνται με το να δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες στους γονείς των παιδιών;
Πώς είναι δυνατόν, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι να απαξιώνουν τις υπηρεσίες του δήμου και να ζητούν τη λήψη απόφασης κομίζοντας εξωθεσμικές εκθέσεις και μελέτες, αμφιβόλου επιστημονικής αξίας;
Μικροπολιτικά παιχνίδια και τακτικισμοί σε τέτοιου είδους θέματα δεν είναι αποδεκτά από τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη. Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε στο ακέραιο τις προεκλογικές μας δεσμεύεις και το πρόγραμμά μας, έχοντας δίπλα μας τους ενεργούς πολίτες, τα κινήματα και τις συλλογικότητες της πόλης.
“Στο όραμά μας για την Θεσσαλονίκη της επόμενης ημέρας, που συνεχώς θα εξελίσσεται για το καλό των δημοτών και της πόλης, έχουν θέση όλοι οι πολίτες του δημοκρατικού τόξου. Τους καλούμε να έρθουν κοντά μας και να υλοποιήσουμε από κοινού όλα αυτά που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε” καταλήγει η ανακοίνωση.