, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

ΕΥΑΘ: Επανήλθε η παροχέτευση μετά τις προγραμματισμένες νυχτερινές διακοπές

Σε κανονικά επίπεδα βρίσκεται και σήμερα το πρωί η στάθμη των δεξαμενών ύδρευσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, μετά τις προγραμματισμένες διακοπές της παροχής κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες που είχαμε για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ).
Η υπερκατανάλωση ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, καθώς οι δεξαμενές αδειάζουν σε χρόνο-ρεκόρ, πιο γρήγορα ακόμη και από τις χειρότερες μέρες του καλοκαιριού! Γι’ αυτό και η εταιρεία έχει κάνει έκκληση σε όσους υδροδοτούνται κανονικά να περιορίσουν την κατανάλωση, και σε όλους να αποκαταστήσουν τις βλάβες που υπάρχουν εντός των ιδιοκτησιών τους. Διαρροές στο κεντρικό δίκτυο δεν υπάρχουν και, όποτε εμφανίζονται, αντιμετωπίζονται κατά απόλυτη προτεραιότητα.
Παρότι όμως έχει επανέλθει η παροχέτευση προς τους καταναλωτές, δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη πλήρως η υδροδότηση για τους εξής λόγους:
– υπάρχουν διαρροές, εκτός από τα υδρόμετρα, στις οικιακές διακλαδώσεις που αφορούν είτε στην ύδρευση είτε στη θέρμανση (το νερό που πίνουμε και το νερό για τη θέρμανση «έρχεται» από τον ίδιο πάροχο – ΕΥΑΘ), οι οποίες πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν! Πρόκειται για απόλυτα μετρήσιμη διαπίστωση, η οποία και οδήγησε στις προχτεσινές συστάσεις προς τους καταναλωτές από πλευράς εταιρείας,
– σε κάποιες περιπτώσεις οι σωληνώσεις παραμένουν παγωμένες,
– στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο ή και στους υψηλότερους ορόφους αποκαθίσταται με πιο αργούς ρυθμούς η υδροδότηση.
Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και, εφόσον παρατηρηθεί εκ νέου πτώση της στάθμης των δεξαμενών, ενδέχεται να υπάρξουν και νέες διακοπές το βράδυ σε κάποιες περιοχές του Πολεοδομικού, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών και για το μεγαλύτερο διάστημα εντός της επόμενης ημέρας.
Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ολόκληρες περιοχές που έχουν πρόβλημα με την υδροδότηση, αλλά είναι ένα σύνολο παραγόντων που καθορίζουν κατά πόσο έχουμε νερό στο σπίτι μας (σε ποιον όροφο μένουμε, σε ποιο υψόμετρο είναι η ιδιοκτησία μας, πού υπάρχουν διαρροές ή παγωμένες σωλήνες κοντά μας κ.λπ.). Το πρόβλημα επιτείνεται από τις βλάβες που υπάρχουν σε ιδιοκτησίες κενές αυτήν την περίοδο (π.χ. εκτεταμένες διαρροές σε κοντινά διαμερίσματα φοιτητών που δεν έχουν επιστρέψει ακόμα, βλάβες σε κενά ισόγεια καταστήματα κ.λπ.).