, Σάββατο
09 Δεκεμβρίου 2023

Είχαν σπίτι τους νομίσματα από… την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Πέλλα τη στιγμή που διενεργούσαν παράνομη ανασκαφή. Κατασχέθηκε από τις οικίες τους πλήθος νομισμάτων και κοσμημάτων που χρονολογούνται από την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο.
Ειδικότερα, εντοπίσθηκε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, μεγάλος αριθμός αρχαίων νομισμάτων και κοσμημάτων στα σπίτια δύο ημεδαπών ηλικίας 49 και 44 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τα προαναφερόμενα άτομα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς προχθές (1-4-2017) το απόγευμα, σε δασική περιοχή της Πέλλας, να πραγματοποιούν παράνομη ανασκαφή, χρησιμοποιώντας δύο σκαπτικά εργαλεία και δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, τα οποία κατασχέθηκαν.
Σε αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους σε περιοχή της Πέλλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 179 νομίσματα και 17 κτερίσματα (κοσμήματα) που χρονολογούνται από την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο και θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.
%ce%a4%ce%91-%ce%95%ce%94%ce%95%ce%a3%ce%a3%ce%91%ce%a3 %ce%a4%ce%91-%ce%95%ce%94%ce%95%ce%a3%ce%a3%ce%91%ce%a3-1