, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Εθελοντές φοιτητές του ΠΑΜΑΚ ενημέρωσαν τους Θεσσαλονικείς για τα εγκεφαλικά επεισόδια

Εκδήλωση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην αυξανόμενη απειλή των εγκεφαλικών επεισοδίων στις σύγχρονες κοινωνίες, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αριστοτέλους, από ομάδα εθελοντών φοιτητών του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Οι φοιτητές, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια, με την παρουσία ειδικών επιστημόνων, πραγματοποίησαν δράσεις και μοίρασαν στους διερχόμενους ενημερωτικό υλικό σχετικό με τους κινδύνους και την πρόληψη των εγκεφαλικών.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στην Αριστοτέλους, διοργανώθηκε ημερίδα από την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό εξέτασαν ζητήματα που αφορούσαν τη διαχείριση ασθενών με εγκεφαλικό.
Ακολούθησε εκδήλωση ενημέρωσης αφιερωμένη στην αποκατάσταση των ασθενών, από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ελληνική Συνεργασία για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια» (Hellenic Alliance/ Action for Stroke), σε συνεργασία με την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία. Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος της «Stroke Alliance for Europe», Jon Barrick ο οποίος, όπως και σε πρόσφατη ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε την ανάγκη προσαρμογής των υποδομών υγείας σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ώστε να αντιμετωπιστεί ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των εγκεφαλικών.