, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Εισαγγελέας: "Ένοχοι Παπαγεωργόπουλος-Λεμούσιας, αθώοι οι αντιδήμαρχοι"

papageorgopoulosΕνοχή για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση και νέα εισαγγελική έρευνα για την αποδοχή προϊόντων εγκλήματος ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για τους Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και Μιχάλη Λεμούσια, στη δίκη για την υπεξαίρεση από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, όσον αφορά τον πρώην δήμαρχο ζήτησε να κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην ηθική αυτουργία, που αποτελεί μια σπάνια νομοθετική ρύθμιση.

Όσο για τον Παναγιώτη Σαξώνη, που σύμφωνα με τον εισαγγελέα οι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας γνώριζαν τα πεπραγμένα του, ο κ. εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για το αδίκημα υπεξαίρεσης, πλαστογραφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών, των τριών πρώην αντιδημάρχων Οικονομικών,  Αναστασίου Γερογιάννη, Θεόδωρου Αθανάσαρου και Μιχάλη Ζορπίδη, για τους οποίους υπογράμμισε ότι «είχαν περιορισμένες αρμοδιότητες και δεν είχαν καν γνώσεις λογιστικής». 

Επιπλέον, πρότεινε την αθώωση όλων των κατηγορούμενων υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών, πλην των δύο πρώην διευθυντών της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου. Για αυτούς τους δύο εισηγείται να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση και επιπλέον για τον έναν για την πράξη της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία.