, Σάββατο
02 Δεκεμβρίου 2023

Ελεγχόμενη στάθμευση σε όλο το δήμο Θεσσαλονίκης


Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο θα εφαρμόζεται όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά σε όλες τις περιοχές, εξετάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για να προχωρήσει στη δημιουργία μηχανοκίνητων χώρων στάθμευσης! «Πρόκειται για δύο λύσεις τις οποίες θα προωθήσουμε για να βελτιώσουμε το κυκλοφοριακό, το οποίο παραμένει σημαντικό πρόβλημα για τη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χθες ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης σε θέματα κυκλοφοριακού, συγκοινωνιολόγος Γιώργος Δημαρέλος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική κίνηση «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», με θέμα «Αναζητώντας λύσεις για το κυκλοφοριακό και το δημόσιο χώρο».
Ο κ. Δημαρέλος εξήγησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, από το Ινστιτούτο Μεταφορών, η εκπόνηση μελέτης για την αλλαγή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. «Μεταξύ άλλων, εξετάζεται το ενδεχόμενο χορήγησης κάρτας κατοίκου στους κατοίκους όλων των περιοχών της Θεσσαλονίκης. Με το μέτρο αυτό, οι κάτοικοι μιας περιοχής θα μπορούν να σταθμεύουν σε αυτή δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα οι επισκέπτες θα ωθούνται να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς», επισήμανε ο κ. Δημαρέλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι το νέο σύστημα αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της αστυνόμευσης της παράνομης στάθμευσης.
Εξάλλου, ο δήμος προχώρησε σε μελέτες για τη μετατροπή ελεύθερων δημοτικών οικοπέδων (τα οποία δεν είναι χαρακτηρισμένα ως χώροι πρασίνου) σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων με μηχανικά μέσα. Το έργο μπορεί να υλοποιηθεί μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων (Jessica).
Seleo.gr News