Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την τραγωδία στην Αίγινα

Ελεύθεροι αφέθηκαν τόσο ο πλοίαρχος όσο και ο ναύτης που βρέθηκαν στη μοιραία υδροφόρα, η οποία εχθές το πρωί ενεπλάκη στο δυστύχημα με το αλιευτικό ανοιχτά της Αίγινας.

Οι δύο ναυτικοί πέρασαν την είσοδο των δικαστηρίων Πειραιά το πρωί και ύστερα από πολύωρη αναμονή, απολογήθηκαν για το περιστατικό με τους δύο νεκρούς ψαράδες.
Τα δύο άτομα κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, για διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και για παράβαση του νόμου περί αποφυγής συγκρούσεων.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις των μελών του πληρώματος, οι δύο άτυχοι ψαράδες προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, ενώ φέρεται ότι δεν άκουγαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου, ο οποίος τους ζητούσε να απομακρυνθούν.
Συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν ότι από το σημείο που βρισκόταν το αλιευτικό δεν περνούν πλοία όπως η υδροφόρο, καθώς πρέπει να πλέουν πιο «ανοιχτά», ωστόσο στελέχη του Λιμενικού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνουν ότι πρόκειται για σημείο από όπου διέρχονται τα πλοία, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απαγόρευση για ψάρεμα.
Ο πλοίαρχος του «Αίγινα», όπως δηλώνει, προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα και να ανασυρθούν νεκροί,  από το πλήρωμα της υδροφόρας.
Οι σοροί των δύο ψαράδων μεταφέρθηκαν σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ευρήματα της νεκροτομής προκύπτει ότι δεν φέρουν χτυπήματα από την σύγκρουση, οδηγώντας τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του επήλθε από πνιγμό.
Η κηδεία των δύο αδελφών θα γίνει την Παρασκευή, στην Αίγινα.