, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

"Ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτε…"

papageorgopoulosΜία μέρα μετά την εισήγηση του εισαγγελέα Βασίλη Χαλντούπη αναφορικά με την ενοχή των κατηγορούμενων στη δίκη της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, τα σχόλια και οι ερμηνείες για το κατά πόσο η ενοχή Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια ευσταθεί, δίνουν και παίρνουν.

Η «Κarfitsa» απευθύνθηκε σε μία πρώην εισαγγελέα και πρώην δημοτική σύμβουλο του κ Παπαγεωργόπουλου και σε νυν δημοτική σύμβουλο  για την πρόταση του Εισαγγελέα Χαλντούπη.

Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του κ. Χαλντούπη, αν και τον χαρακτήρισε «πολύ καλό εισαγγελέα», δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη συγκεκριμένη πρόταση.

«Οι δικαστές της υπόθεσης, κρίνουν τους κατηγορούμενους βάσει των στοιχείων που έχουν μπροστά τους και όχι από δημοσιεύματα εφημερίδων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προσωπικά δεν έχω παρακολουθήσει ούτε μια ημέρα τη συγκεκριμένη δίκη, παραμόνο από τον τύπο. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να σχολιάσω την έκβαση μιας ποινικής υπόθεσης βασιζόμενη μόνο σε δημοσιεύματα εφημερίδων», κατέληξε η κ. Γιαταγάνα.

Η δημοτική σύμβουλος και δικηγόρος Άννα Ευθυμίου, σχολιάζοντας την εισήγηση του εισαγγελέα είπε πως «ο εισαγγελέας είναι η κατηγορούσα αρχή, αυτός είναι ο ρόλος του. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα, καθώς θα ακολυθήσουν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης και στη συνέχεια θα έχουμε την κρίση του δικαστηρίου, που μπορεί να εκτιμήσει διαφορετικά τα γεγονότα και τα στοιχεία που έχει μπροστά της».

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, ωστόσο δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.