15:20, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για το 12ο Δημοτικό Σχολείο

Η μεταφορά του 12ου δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται πίσω από το Μέγαρο Μουσικής, αποτέλεσε για ακόμη μία φορά ένα φλέγον ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 10 Ιουλίου, σε μία συζήτηση με αρκετές εντάσεις και λογομαχίες, ειδικότερα μεταξύ του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και του επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρου Καλαφάτη.
«Η διοίκηση του δήμου είναι εκτεθειμένη στο θέμα με το 12ο Δημοτικό Σχολείο. Οφείλει να βρει μια λύση χθες -όχι σήμερα», τόνισε ο κ. Καλαφάτης και συνέχισε: «Είναι σαφές ότι η διοίκηση του δήμου ή δεν θέλει, ή δεν μπορεί να δώσει μια ρεαλιστική και ουσιαστική λύση στο θέμα. Διαφορετικά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις συνεχείς αλλαγές θέσεων της διοίκησης. Εδώ πια, τα έχουμε δει όλα».
«Λέμε 4 χρόνια ότι πρέπει να φύγει και κάθε χρόνο έχουμε το γαλατικό χωριό της κ. Καμπουράκη» τόνισε απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου δημοτικού σχολείου ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μάθημα στις παράγκες» συμπλήρωσε, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Καλαφάτη τον κατηγόρησε πως «λες ψέματα για το 12ο» αναφορικά με το αν ζήτησε την μελέτη από τους δημοτικούς συμβούλους Ανδρέα Κουράκη και Σωκράτη Δημητριάδη.
«Η ντροπή είναι δική σας και το λέω με κάθε σεβασμό», σημείωσε η Δήμητρα Καμπουράκη, εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου, απευθυνόμενη στον δήμαρχο, με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα να ζητά την ανάκληση της δήλωσής της, διακόπτοντας προσωρινά το συμβούλιο. «Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είναι ακατάλληλο. Κι αν είναι, δύο χρόνια μας έχετε σε ακατάλληλο κτίριο;».
«Υπάρχει χρόνος για ειλικρινή διάλογο για εφικτές λύσεις», τόνισε η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ρία Καλφακάκου ζητώντας να παραμείνουν οι μαθητές στο 12ο δημοτικό και να γίνουν επισκευές στο χώρο όπου φιλοξενούνται ήδη.
«Έστω και τώρα υπάρχει δυνατότητα για δοθεί μία λύση», επισήμανε ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από την Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Κωνσταντής Σεβρής υπογράμμισε: «Όταν υπάρχει διάθεση να κλείσει σχολείο είναι πρώτης προτεραιότητας θέμα. Αν θα κλείσει ένα σχολείο είναι σαν να κλείνει μία κλινική. Θα έπρεπε να γίνει διαφορετική διαχείριση του θέματος».