10:58, Τετάρτη
26 Ιανουαρίου 2022

Εργαζόμενοι σε εφημερίδα διαμαρτύρονται έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει για τις 10:30 το πρωί οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Μακεδονία, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι του Ομίλου είχαν πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την προπερασμένη Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των μισθών 11 μηνών που τους οφείλονται και για την απόλυση δύο δημοσιογράφων.
Την ίδια ώρα (10:30) στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ημερίδα της εφημερίδας Μακεδονία υπό τον τίτλο “Αναπτυξιακή σύμπραξη κράτους-τραπεζών-επιχειρηματιών”, με τη συμμετοχή πρώην και νυν υπουργών, αλλά και εκπροσώπων της ΕΕ, καθώς και ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
 

Ενημέρωση στις 10:45:

Οι συγκεντρωθέντες που μετέχουν αυτήν τη στιγμή στη διαμαρτυρία είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στα 15 άτομα.

Ενημέρωση στις 12:15:

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν την είσοδο στο δημαρχιακό μέγαρο στους 25 περίπου συγκεντρωθέντες, οι οποίοι αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα.
Η κατάσταση έχει πλέον εκτονωθεί, και οι 10 περίπου συγκεντρωθέντες που έχουν απομείνει στο σημείο αναμένεται να αποχωρήσουν και αυτοί.
Εκτός από εργαζομένους στην εφημερίδα Μακεδονία, στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ