, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Thessaloniki_2014_002Πρωτόκολλο συνεργασίας σε θέματα νεολαίας, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπέγραψαν χθες, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο Γ.Γ. Νέας Γενιάς, κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ενόψει της προετοιμασίας της πόλης για το θεσμό της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρουσία της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ)-αρμόδιας για τη διοργάνωση της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014»- κας Μαρίας Πασχαλίδου, εκφράστηκε η βούληση των δύο πλευρών για την υλοποίηση και υποστήριξη των από κοινού σχεδιασμένων δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του θεσμού, όπως: συμμετοχή των νέων στα κοινά, καινοτομία και νεανική επιχειρηματικότητα, κοινωνικά θέματα, περιβάλλον και πράσινη ανάπτυξη, εθελοντισμός, ακτιβισμός και κοινωνία των πολιτών, τέχνη και πολιτισμός, αστικό τοπίο, νεανικός και εναλλακτικός τουρισμός.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση, στην ανάγκη αναθέρμανσης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεολαίας στην Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, εκφράζοντας τη βούληση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών με επίκεντρο τους νέους, αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης και δημιουργίας Ξενώνων Νεότητας, (γνωστά σε όλη την Ευρώπη ως Youth Hostel), ενώ ανακοίνωσε ότι σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει συνολική παρουσίαση όλων των δράσεων του θεσμού.

«Η στήριξή μας, στη Θεσσαλονίκη δεν θα είναι μόνο ηθική- στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου και της αιγίδας της Γ.Γ.Ν.Γ.- αλλά θα είναι έμπρακτη και ουσιώδης» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Και σημείωσε ότι, η Γ.Γ. Νέας Γενιάς  θα είναι αρωγός του θεσμού και θα συμπράξει σε όλα τα θέματα που θα αφορούν τη συνεργασία της με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

 Στη χρησιμότητα της εφαρμογής της «Κάρτας Νέων» αναφέρθηκε από τη μεριά της, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιας για τη διοργάνωση της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014»,κα Μαρία Πασχαλίδου.

468601_349182598456661_1423631158_o

Σημείωσε ότι η «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων»- που θα διευκολύνει τους νεαρούς επισκέπτες της πόλης- εκδίδεται πλέον και στη Θεσσαλονίκη σε χώρο εντός του Δημαρχείου, είναι εκπτωτική για μουσεία, χώρους εστίασης, μέσα μεταφοράς και καταστήματα και ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον ανέφερε ότι εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στην «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» ορίστηκε ο κ. Μπάμπης Παπαϊωάννου.