03:45, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Η ΔΕΘ-Helexpo για την ανάπλαση στην έκταση των 180 στρεμμάτων

Καθοριστική παράμετρο για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει η υλοποίηση, το 2018, του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ), μετά την προέγκριση της χωροθέτησής του, όπως υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo AE.
«H υλοποίηση του ΕΧΣ θα καλύψει όλα τα χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα, ενώ θα δοθεί μεγάλη έμφαση στη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και με την τοπική αυτοδιοίκηση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα υπενθυμίζεται μέσα από την ανακοίνωση ότι η πρόταση (της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ) προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, αφορά τη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού, συνεδριακού και επιχειρηματικού κέντρου, στην έκταση των 180 στρεμμάτων των υφιστάμενων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, καθώς και μητροπολιτικού πάρκου.
«Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος προβλέπει ήπια ανάπτυξη στο ακίνητο των 180 στρεμμάτων,  με χρήσεις για εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, εμπορικά καταστήματα (αλλά όχι υπεραγορές, εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα), τουρισμό-αναψυχή, κτίρια πολιτιστικών χρήσεων, αθλητικές δραστηριότητες, κοινόχρηστο πράσινο και χώρους στάθμευσης. Ακόμη, κατά την απόφαση, θα προβλεφθεί ικανή έκταση κοινόχρηστου χώρου της πόλης στο δυτικό τμήμα του ακινήτου (Μητροπολιτικό Πάρκο), που θα αποτελέσει συνέχεια των ήδη υφισταμένων χώρων υψηλού πρασίνου νοτιοδυτικά της ΔΕΘ, από την λεωφόρο Στρατού και μέχρι την παραλία της πόλης» τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.